Local

Palcău Daniela de la Inspectoratul Școlar Buzău trebuie să-și dea demisia sau să fie demisă!

Vineri, 13 mai s-a întâmplat ceva destul de grav pentru învățământul buzoian: Palcău Daniela a ocupat la un concurs aranjat un post de metodist la Casa Corpului Didactic.

Firul Evenimentelor: După pensionarea fostului director Vasile Iulică și după forțarea profesoarei Marcela Apostoiu să demisioneze au fost eliberate două posturi de metodist, pe care și le-au adjudecat vineri la un concurs aranjat actuala inspectoare general de la ISJ Buzău, Palcău Daniela și directorul CCD Torcărăscu Ștefan.

2 posturi, 2 candidați, o publicitate nulă a concursului și o comisie propusă de Daniela Palcău și semnată de către Torcărăscu Ștefan, după o consultare cu Corina Marin, director în Ministerul Educației.

Comisia amicilor a fost condusă de directorul CCD Brăila, iar examinatori au fost directorul CCD Tulcea și un inspector general adjunct de la Buzău. Primii nu aveau ce căuta în comisie pentru că au fost parteneri în alte activități cu Daniela Palcău, iar ultimul nu putea să-și evalueze șefa. Nu mai vorbesc despre faptul că nici Torcărăscu Ștefan nu putea semna decizia de numire a comisiei, dar a semnat-o.

Pentru Palcău – personaj care era sigur că Ciolacu o va duce la Ministerul Educației după ce a avut-o candidat la Senat –  a fost o formalitate. După o videoconferință cu Ministrul Educației, la ora 9 – întâlnire la care a participat deși s-a trecut în concediu pe data de 13 – la 9.30 s-a prezentat la concurs. Evident, a mers direct la comise, în birou la director, unde adjunctul ISJ era deja de dimineață: https://studio.youtube.com/video/G8Fq-MLCgpc/edit

Concursul a fost o formalitate, aspect ușor de dedus din faptul că toate probele au fost puse într-o singură zi, iar rezultatele au fost afișate la 15, deși proba de susținere a CV -ului a fost fixată la ora 14.30.

Pentru ca nimeni să nu știe ce se petrece vineri, 13 mai la Casa Corpului Didactic toți angajați au fost trimiși în concediu, așa că, evident, despre cei doi candidați nu a știut nimeni cine sunt, iar rezultatele au fost anonimizate. La fel de evident a fost și punctajul: maxim!

Morala: Fără îndoială, Daniela Placău și-a mai dat încă o dată măsura capacității sale de a truca totul și de a luat totul pentru sine. Erau mulți profesori care poate meritau acest post, însă Palcău și l-a dorit pentru ea blocat, ca atunci când nu va mai fi la Inspectoratul Școlar să aibă un loca cald, nu cum este cel de învățătoare la Pedagogic, unde e de muncă.

Ceea ce s-a întâmplat pe 13 mai la CCD comportă aspecte ce vizează încălcarea flagrantă a legii, dar, mai presus de toate, Palcău nu mai are calitatea morală să conducă o instituție în care concursurile reprezintă activitatea principală. Vă imaginați ce va face la Bacalaureat, titularizare, evaluări sau concursuri de tot felul, dacă așa vede organizarea unui concurs?!

Daniela Palcău reprezintă dovada decadenței învățământului buzoian. Cine mai poate avea încredere concursurile organizate de Inspectoratul Școlar Buzău, atâta vreme cât șeful instituției și-a aranjat propriul examen, profitând de poziția pe care o ocupă.

Impostură și ipocrizie! Așa se dau concursurile cu Palcău! Și mie îmi spunea despre concursuri și importanța lor, doar cu câteva zile înainte ….

Violeta Moraru

 

6 thoughts on “Palcău Daniela de la Inspectoratul Școlar Buzău trebuie să-și dea demisia sau să fie demisă!”

  1. Nu cred ce se scrie în articol!!! Imposibil! Un ocupant al postului de inspector școlar general să facă așa ceva? Hai, domnilor ziariști că exagerați cu supozițiile. Nu se poate! Mi se pare că doamna este și doctor în științe pedagogice sau psihologice, nu știu sigur!! Oricum este cu gradul I recunoscut, are o funcție de mare răspundere și nu cred în gargara din acest articol.

    1. @IONESCU OV. GH. Nimic nu e imposibil. Nici nu vă imaginați de câte poate fi în stare un om cuprins de „beția puterii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *