Editorial

Clica dubioasă a invadat Hasdeul

E o modă la Buzău ca politicienii să participe la festivitățile de absolvire ale Hasdeului. Evident, nici în acest an nu s-au putut abține politicienii avizi după imagine.

Nu voi face referire decât la doi dintre cei prezenți astăzi: Constantin Toma și Adrian Petre. Constantin Toma, om de afaceri și primar controversat, a vrut ca de obicei să ia fața. Prezența lui Toma la Hasdeu, într-un templu al educației, a fost ca nuca în perete. Acuzat de tot felul de năzbâtii și incapabil să inițieze programe prin care măcar un tânăr absolvent de Hasdeu să rămână în Buzău, Toma a fost o prezență pe care elevii liceului au considerat-o necuvenită, iar discursul răsuflat, plin de promisiuni și povești precum cea cu Buzăul care a bătut Parisul, a stârnit ironii colorate.

Din punctul nostru de vedere, nelalocul ei a fost și prezența lui Adrian Petre, de la Consiliul Județean Buzău. E drept că nu i-a cerut nimeni foaia matricolă la intrare pe porțile instituției, dar, totuși, puțin respect pentru nivelul intelectual al întrunirii ar fi trebuit să-i impună lui Petre alt traseu. Nu a fost așa! Pe deasupra, a și citit niște vorbe goale, în fața unui public care are conținut. Petre însă nu poate face diferența și dacă tot i-a scris cineva niște vorbe a făcut exerciții de citire în selectului auditoriu. Prea le repetase cu șoferul în mașină să nu le citească și în public.

Domnilor, când veniți în fața elevilor încercați dă fiți cu adevărat ceva, să fiți modele. Acolo profesorii  și elevii vorbesc două-trei limbi străine și nu e frumos să vii cu niște foi chinuite și să citești cu chiu cu vai câteva fraze. Credeți-mă, nu luați un vot de aici!  Doar când vă văd și vă aud vorbind tinerii jură că vor merge peste mări și țări, dar nu vor mai călca în Buzău cât sunteți voi!

MAN

A de vedea și: https://cronicadebuzau.ro/palcau-daniela-de-la-inspectoratul-scolar-buzau-trebuie-sa-si-dea-demisia-sau-sa-fie-demisa/

https://cronicadebuzau.ro/inca-5-inspectori-la-inspectoratul-scolar-buzau/

1 thought on “Clica dubioasă a invadat Hasdeul”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *