Local

Nu e doar Toma vinovat!

Dezastrul financiar și edilitar din Buzău a făcut să se oprească lucrările la Buzău, după ce a fost scormonit fără cap tot orașul. Centrul e distrus, Transilvaniei blocat, Zona Industrială praf, Unirii haos.  Oamenii sunt obligați să consume carburant în plus să ocolească Centrul sau să aștepte la cozi imense. Cei care au treabă în Centru nu au unde parca, iar dacă găsesc sunt jefuiți de taxe.

Probabil tot va ajunge să fie anchetat până la urmă ceea ce se întâmplă la Buzău, pentru că cineva trebuie chemat în garanție să răspundă cu ceea ce are, pentru dezastrul creat. Buzoienii – firme sau persoane fizice – trebuie să-și recupereze banii pierduți, mai ales dacă se descoperă că sunt deficiențe în ceea ce privește documentația de care a dus la blocarea orașului. Câte documente tâmpite i se cer unui buzoian să rezolve ceva la Primărie?! Zeci! Pentru cei puternici e altfel!

Să fin lucizi, Toma nu va avea cu ce și nu va putea și nici nu are de ce să răspundă singur pentru nereguli.  Viceprimarii și mai ales consilierii locali care au votat toate aceste nebunii trebuie să răspundă în solitar.

Nu poți fi consilier local ghiocel și să nu o pățești. Slugile plătesc în rând cu vinovații, de obicei.  E clar că ai interese de votezi la comandă, dacă votezi contra buzoienilor! Cred că luați la rând, mai toți consilierii locali au beneficiat de privilegii mai mari decât indemnizațiile pe care le- o plătesc buzoienii, să știe că au oameni serioși în Consiliul Local. Din păcate, mi s-au dat exemple de consilieri locali care se gândesc la ce mai pot scoate de la partid în beneficul propriu și nu la binele comun. Poate nu o fi așa, însă dacă au tăcut sau au făcut compromis în ceea ce privește oportunitatea blocării Centrului trebuie să plătească, evident, dacă de va dovedi că legea a fost încălcată. Nu poți fi simplă marionetă când ridici mâna la vot!

Deci, nu doar Toma este vinovat. Vinovați sunt toți cei care pe firul evenimentelor au avut un rol! Dacă au greșit, să trăiască și să le plătească buzoienilor paguba!

1 thought on “Nu e doar Toma vinovat!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *