Editorial

Palcău Daniela, mama haosului din Învățământ

Ulmeni. Căruțe și Furgoane pline cu bănci. Nu, nu e o upgradare a învățământului online, ci organizare după mintea Danielei Palcău.

-Ce faceți? Mutați școli?

-Vai de steaua noastră! Cine a ajuns să conducă învățământul de ne-a dus în așa hal! Cărăm ca tâmpiții! De ne vedea Creangă nu mai scria Prostia omenească, ci prostia din învățământ. Părea o glumă cu urcatul vacii în pod …

În fine, aprecierile –  doar de bine, cum le place pesediștilor să fie vorbiți – au continuat. Ce se întâmpla de fapt ?  Palcău Daniela s-a ridicat în scări și de la înălțimea poziției a dictat: Ulmeni, centru de examen.

Zis și executat! Oamenii nu au avut ce să mai spună și s-au pus pe cărat. Trebuie să care mobilier pentru a putea asigura 200 de locuri, pentru că așa are pohta Palcău, președinta Comisiei județene.

200 de elevi care trebuie să se deplaseze din zonă în acest sat mic, însemnă poate tot atâtea mașini, tot atâtea locuri de parcare – ceea ce presupune consumarea resurselor și de către Poliție pentru a asigura fluiditatea traficului pe DN – și mai ales 200 de părinți care trebuie să lipsească de la serviciu pentru a-și însoții copii la examenul de Evaluare Națională.

Madam Haous, cum i se mai spune în Inspectoratul Școlar, probabil a mai luat și alte decizii de genul acesta, fără să se consulte cu nimeni, de teamă să nu-i știrbească cineva din șefie sau să nu-i ia fața.

Atunci când îți stă gândul la câți bani din ore nefăcute să împuști, la ce pantofi ți-ai mai luat de la un Erasmus în Italia, sau la plimbări în Tenerife pe bani europeni, evident, că nu ai cum să te concentrezi la trebuie sănătoase și practice. Pentru Palcău elevii și părinții sunt masă de manevră, pioni pe propria tablă, elemente care nu contează.

Când a susținut examenul acela trucat pentru postul de metodist, s-a dorit doar cu amicii din comisie în clădire: Pe angajați Casei Corpului Didactic i-a trimis acasă. Când dau copiii examen, i-a băgat la gloată: https://cronicadebuzau.ro/palcau-daniela-de-la-inspectoratul-scolar-buzau-trebuie-sa-si-dea-demisia-sau-sa-fie-demisa/

Vai de steaua noastră, vorba interlocutorului meu de astăzi!

Violeta Moraru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *