Editorial

Școala 11, școală de elită verde dar înroșită, eco dar poluată

Am văzut ceea ce nu credeam că mai este posibil. Ciolacu, ca un prim-secretar de județ – nivel pe care nu-l poate depăși politic – și-a invitat șeful, pe Johannis, să se mai spele puțin la imagine, pe sine și pe Toma, primarul cel cel mai votat din univers!

A semănat puțin momentul cu cel de la Referendum. Atunci cumetria nu era chiar pe față și Ciolacu nu a putut să-i zâmbească galeș șefului și să-l scoată la întrebuințat în public.

Toma este în cădere liberă. Culmea, cade și nu are de ce să se apuce pentru că și-a tăiat singur toate crăcile, prin autosuficiență, cinism, egolatrie în afară de EL, reformatorul!  Nimeni și nimic nu mai contează, iar ceea ce spun acum, spun chiar și cei de la partid.

Evident, căderea i-a îngrijorat pe cei de la PSD – ul local, pentru că sunt în cap … electoral, iar …blatul nu ține mereu la apă. Înainte mai mergea cu amăgitoarea speranță a românilor care tot credeau că o fi ceva în mintea lor fiindcă erau în opoziție.

Înainte dacă puneai o mătură candidat ajungea în Parlament – se vedea unde ne-a dus suma măturilor, Ciolacu e șef la Cameră -, acum …nici academicieni dacă pui pe listă nu iau voturi …și e doar începutul! Vine Toamna, iar jefuirea românilor cu cablul electric și cu furtunul de la pompa de benzină îi transformă în robi ai celor două facturi, pentru care își consumă viața muncind în disperare.

În acest context, Ciolacu tot aruncă plase în calea picajului lui Toma. Are motive să o facă pentru Toma nu are nici Carismă, iar adularea presei nu-i mai intră buzoianului pe gât. S-au prins oamenii, că nu-s proști.

Ieri, la Școala 11 l-a chemat și pe Președinte și l-a slugărit că un copil de mingi în curtea școlii, să țină de un colț al plasei cu care-l vrea săltat pe Toma, deși vara Johannis iubește fileul.

Locul a fost ales greșit. Școala și Ciolacu sunt ca nuca-n perete. Nu trebuie să ai școală să vezi că-i trebuie completări ample politicianului. Motiv pentru care efectul a fost invers. Invazia roșie a deranjat.

Școala 11, o școală de elită prin profesorii și elevii pe care-i are și nu prin panouri solare, a înghițit cu multă lămâie ziua. Au suportat invazia, că … nu aveau de ales, mai ales că în concepția lui Toma și Ciolacu, dacă dau 1 leu de la Buget trebuie să le cânți osanale de parcă și-ar fi rupt de la gura copiilor. În spate însă a fost deranj. Deranj și …aranj . A fost deranj pentru că programul școlii a fost perturbat, iar Școala 11 este o școala …circulară prin calitatea învățării nu prin apa de ploaie. A fost deranj pentru că agenda cadrelor didactice era alta, iar grijile și nevoile lor au fost strivite de invazia luxului politic în modesta viață a unui cadru didactic. Cel puțin așa au sunat, în sinteză mesajele pe care le-am primit ca reacție la primul meu articol despre vizita la Școala 11: https://cronicadebuzau.ro/vizita-de-presedinte-la-buzau-ca-pe-vremuri/

A fost aranj – am luat boala formării de cuvinte de la Ciolacu, pentru că el nu a reușit să le termine pe toate de studiat la școală, ocupat fiind cu munca Revoluționară și face unele noi în interviuri -, pentru că s-a făcut trierea elevilor care au participat al istoricul eveniment pe criterii de ..origini sănătoase, ca pe vremuri. Cei controlabili și decenți politic au fost ținuți și instruiți, cei în care exista potențial submersiv, au fost lăsați la vatră. Vă imaginați ce ar fi ieșit dacă se trezeau doi, trei, sau cel puțin un elev să spună ce aude pe la părinți despre Ciolacu sau Toma?! Aranjul  a ieșit, iar politicienii au zburdat prin curtea unei școli făcute în vremea lui Ceaușescu și și-au imaginat că e realizarea lor. Cei din curte – elevi și profesori – din prea mult bun-simț s-au făcut că-i cred, iar acum intră în perioada de purificare. Gradul de poluare a fost atât de mare pentru câteva ore, încât eliminarea noxelor devine prioritate, iar recolorarea școlii în verde, după invazia roșie, o necesitate.

Paul Negoiță

#școala11buzău #marcelceloacu #constantintoma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *