Local

Păziți-l pe Pistol, nu pe mine dom-le Toma!

Ieri am intrat în Primăria Buzău, să solicit explicații privitoare la blocarea totală a întregului Centru al orașului, timp de o săptămână. Evident, aveau alte soluții. Puteau lucra pe bucăți, puteau amenaja treceri, etc. Imaginați-vă, nici măcar nu au notificat din timp firmele care operează în zonă, iar când au notificat, după ce am trecut să depun o listă cu semnături la Primărie, soluția pe care ne-au dat-o a fost să trimitem toții angajații în concediu.

Ce-l interesează pe Toma angajații! A lăsat fără loc de muncă câteva mii! Ar fi culmea să nu mai poată dormi pentru câteva zeci de suflete care lucrează în Centru.

S-a gândit Toma să prindă în proiect o sumă pentru acești angajați, să-i despăgubească? S-a gândit că oamenii au deja concediul planificat și nu pot pleca atunci când vrea Toma să le sape o groapă în fața locui de muncă? S-a gândit că un sfert de lună cu firma închisă înseamnă lipsa banilor de salarii? Poți da niște oameni în concediu fără plată pe criza aceasta a facturilor?

Domnilor consilieri, primarul e specializat în falimente, e cinic, nu-l interesează dacă oamenii au din ce trăi, dar dumneavoastră de ce nu ați prins sume compensatorii pentru cei care au de suferit? Dacă erați în locul nostru cum vă era?! Sau dumneavoastră nu puteți fi în locul nostru pentru că indemnizația de consilier este cât salariul unui muncitor!?

Crunt, dar nu e tot! Am mers să cer socoteală pentru toate acestea și tocmai când am intrat la Registratură am constatat că sunt flancată de doi gardieni, un bărbat și o femeie. Mă întreb: dacă eram bărbat puneați un batalion să mă păzească în Primărie? Vă e frică de revoltă, de oameni indignați pe minciunile pe care le spuneți și prostiile pe care le faceți?

Nu era mai bine dacă puneați gardienii să-l păzească pe Pistol să nu mai hărțuiască?! Când am ieșit din Primărie și am povestit în Centru cum am fost păzită,  exact asta mi-a spus cineva: Pe dumneata te păzesc? De ce nu-l păzesc pe Pistol, secretarul Primăriei? De ce nu păzesc angajatele de el! Eu nu mi-aș lăsa soția să lucreze acolo! Uite ce se întâmplă în Primărie! Femeile sunt hărțuite!!! Femeile sunt hărțuite mizerabil! Cum e posibil să lucrezi în așa mediu rău famat!

Nu comentez mai mult despre cazul Pistol pentru că nu am toate datele, deși mi-am făcut o idee despre nivelul lui de competență, anul trecut, pe vremea aceasta, când ne-am intersectat profesional. Însă faptul că primarul Toma îl apară, în bătaie de joc față de angajatele Primăriei care au depus plângere ( unele au fost convinse sau convinse  să și le retragă, din câte mi s-a spus nominal)  și-i tolerează ieșirile, spune mult despre degradarea situației din Primărie.

Buzoienii știu că plătesc secretarul general al Primăriei să muncească pentru ei, iar el, la 8.30, în loc să stea cu nasul în hârtii și să rezolve problemele comunității, trimite filmulețele mizerabile! Are dreptate cetățeanul care a ținut să-mi arate imaginile și care a spus că primarul ar fi bine să-l păzească pe Pistol și nu cetățenii în Primărie?

Am eu dreptate să mă revolt că pe lângă vina primarului Toma, a consilierilor locali e și vina secretarului Eduard Pistol, persoana care alcătuiește hotărârile de Consiliu?!  Pistol nu a prins nimic în acele hotărâri să-i protejeze pe cei afectați și … după toate pe care le-am auzit, doar la problemele comunității nu-i stă gândul, dacă la ora 8.30 trimite filme deocheate unor persoane care, dacă ar fi vrut să le primească, nu l-ar fi reclamat pentru hărțuire sexuală!

Și pentru cazul Pistol primarul Toma trebuie să fie suspendat! Primăria a devenit moșia primarului, iar angajații serioși suferă presiunile psihologice ale  clicii lui Toma-Pistol. Nu mai are nimic în comun cu interesul buzoianului Primăria Buzău! E noul Romet!

1 thought on “Păziți-l pe Pistol, nu pe mine dom-le Toma!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *