Editorial

De ce le luați dreptul buzoienilor să știe, domnule Toma??

Din cel mai votat primar, așa cum se laudă că este, Toma a ajuns cel mai baricadat primar. A desființat Platoul Dacia să nu le mai dea posibilitatea buzoienilor să se adune la proteste, iar acum interzice pentru prima dată accesul cetățenilor la ședințele de Consiliu Local. E incredibil ceea ce se întâmplă! După 32 de ani de la Revoluție, în total dezacord cu Codul Administrativ, Toma vrea ca cetățenii să nu mai aibă acces la ședințele de Consiliu Local care sunt publice, prin lege.

De cine vă temeți domnule Toma? De cine vă ascundeți? De ce nu vreți să știe oamenii ceea ce votați în Consiliul Local?

În fapt, Eduard Pistol – funcționarul statului care și-a făcut trecere de pietoni în fața casei -, vrea să filtreze pe oricine dorește să participe la ședințele de Consiliu Local Buzău. Unii spun că o face pentru că nu vrea să știe nimeni ceea ce se votează, pentru a nu compara cu ceea ce apare în procesul-verbal de ședință. Îmi e greu să cred că poate face cineva asemenea mistificări. Alții spun că Toma a dat de tot în boala dictatorului – de aceea i-a afișat și poza.

Eu cred că Toma se teme. Se teme de plângeri și are de ce. Se teme de buzoieni și are de ce. Se teme de opinii și are de ce.  De aceea vrea să schimbe Regulamentul Consiliului și să interzică participarea buzoienilor. Chipurile o face pentru că …nu sunt locuri în sală. De când e Toma, s-au micșorat și sălile din Primărie! Credeam că ați distrus numai locurile de parcare, nu și locurile din săli!

Pistol se vrea strecurătoare. El hotărăște care sunt cei 5 cetățeni cu drept de a participa la ședințe. Are dreptul să nu-și justifice alegerea, ceea ce mi se pare o mare umilință la adresa buzoienilor. Evident, vor avea mereu 5, 5 ai lor și niciodată ai oamenilor. Practic Consiliul Local nu mai este al buzoienilor. Plătim toți, au voie să audă ce se discută doar 5. De ce nu plătim impozite doar cinci dintre noi, dacă tot pot participa doar 5 la ședințe?

În fine, este o mare mizerie administrativă această domnie al lui Toma! Taxe mari, utilități scumpe și proaste, manipulare multă în presa plătită, blocarea accesului buzoianului la ședințele unde se hotărăște soarta banilor lor, sărăcie pe pâine!

Oare de la acesta situație vine totul? Recitiți, vă rog!

https://cronicadebuzau.ro/paziti-l-pe-pistol-nu-pe-mine-dom-le-toma/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *