Administrație

Toma a pierdut procesul

Primarul Toma a pierdut procese care i-a usturat la buzunar pe buzoieni. Noi plătim aventurile și hachițele lui, zilnic, bag de seamă!

În timp ce buzoienii sunt subjugați cu impozite și taxe, cu servicii scumpe și lucrări care au costuri supraevaluate ( Iazul Morilor, spre exemplu), Toma, în loc să chivernisească banii, îi aruncă pe tot felul de petreceri la care îi place să-și audă numele strigate în fața mulțimii; și pe tot felul de conflicte și interese personale.

Să nu uită de banii cheltuiți cu abuzul asupra polițiștilor locali!  Atunci Primăria Buzău – adică noi – a/am plătit atât la o firmă de pază agreată de partid, cât și salariile polițiștilor dați afară ilegal de Toma, în același interval de timp. A plătit Toma ceva din buzunar? S-a întors Pistol împotriva lui cu acțiune de recuperare a banilor? Nu! Chiar dacă Toma își ia banii la la plic și nu pe card, Pistol dacă aplica legea îl executa. Dar …o mână se spală pe alta între cei doi!

Tot așa s-a întâmplat și cu transportatorii. Au câștigat procesul și ne-au ars pe noi la buzunar, cum a hotărât instanța. Și câte și mai câte or mai fi …

Ultimul proces pierdut de Toma și gașca lui a fost în fața fostului angajat al Primăriei, Mădălin Tudorache. Cuplul Toma-Pistol a vrut să-l arunce pe scările Palatului printr-o suveică administrativă.

Pistol, fiind acuzat de hărțuire sexuală, a vrut să șteargă urmele. O parte dintre victimele acțiunilor sale au depus plângere, iar o parte au fost convinse la partid să renunțe la plângeri, fiind răsplătite cu alte funcții, ele sau membrii ai familiei lor ( au fost duși în raiul financiar al consiliilor de administrație, unde apropiații încasează pentru 5 minute un salariu mai mare decât un angajat într-o lună). De gura celor convinși să tacă a scăpat, însă de pana lui Tudorache care a sărit în ajutorul dreptății, nu!

Ar mai fi vorbit și alții, însă Buzăul este sărac, oamenii nu au unde lucra și se tem să-și piardă serviciu. De aceea tac și înghit umilința și stresul zilnic din Primăria Buzău. Dacă vorbesc, pățesc precum fostul director Tudorache, care a vrut să să stopeze abuzurile primarului și secretarului.

Dar ce a pățit Tudorache? S-a opus și atunci, printr-o manevră, la evaluarea anuală, secretarul Pistol, care spunea ieri în ședința de Consiliu Local că se afla în dușmănie cu el – ce primărie mai este asta unde oamenii sunt în dușmănie?! – l-a plasat la Toma. Toma i-a dat calificativ prost la evaluarea anuală ca să-l poată da afară, iar instanța a hotărât că Toma a făcut un abuz.

Efectul hotărârii instanței de la Ploiești – la Buzău e greu să câștigi împotriva celor de la PSD – este extrem de grav pentru Toma. Nu e doar o îndreptare de calificativ acordat în fals, ci o poartă deschisă către un dosar de abuz în serviciu, pentru că de fapt aceasta este fapta. Primarul a abuzat de poziția pe care o are și a vrut să strivească un funcționar. A vrut să-l calce pe cap așa cum ne strivește pe noi pe toți cu bocancul până ne scoate toți banii din buzunare prin impozite și taxe, pentru ca apoi să-i arunce pe tot felul de campanii de imagine personală. Cu Tudorache și cu o instanță corectă nu i-a mers lui Toma și nu a mai putut face jocul acela baronial, în care încearcă să arată că justiția și parchetele îi sunt slugi, iar cine-l reclamă ia papară de la el.

Tudorache poate fi exemplul funcționarului care nu se lasă strivit sau intimidat de forța conducătorului instituției. Rămâne de văzut dacă va sesiza și organele de urmările penală pentru abuz în serviciu, deschizând astfel poarta curajului pentru cei care înghit abuzurile din Primărie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *