Local

Șapte mii de lei ar putea primi familiile sărace pentru montarea unei centrale de apartament

Municipalitatea va acorda ajutoare financiare de până la 7.000 lei buzoienilor cu venituri reduse pentru achiziționarea și instalarea de centrale termice pe gaz. Programul se adresează buzoienilor care locuiesc la bloc, branșați la sistemul centralizat de încălzire și care au un venit net lunar pe membru de familie de până la nivelul salariului minim net pe țară.
Pentru acoperirea parțială a unor cheltuieli necesare achiziționării și instalării unui sistem de încălzire al locuinței, astfel încât sănătatea persoanelor singure și familiilor defavorizate care fac parte din asociații de locatari sau proprietari să nu fie pusă în pericol de lipsa acestui sistem de încălzire, și care au un venit net/lună/membru de familie de până la nivelul salariului minim net pe țară, se acordă un ajutor de până la 7.000 lei, o singură dată”, se precizează pe siteul www.primariabuzau.ro, în proiectul de hotărâre aflat în dezbatere publică până pe data de 18 aprilie, urmând a intra la vot în ședința CLM a lunii mai.
Astfel că, din luna mai, buzoienii care se încadrează vor putea să-și depună dosarele la Direcția de Asistență Socială.
De menționat că suma de până la 7.000 de lei nu se dă proprietarului, ci firmei care efectuează lucrarea.
Edilul șef a ținut să precizeze că în vară primăria va monta centrale pe gaz la toate școlile, liceele, grădinițele și creșele din oraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *