Local

Focar de pestă porcină stins la Poșta Cîlnău

Ca urmare a îndeplinirii condițiilor tehnice necesare precum și a primirii rezultatelor negative la testarea serologică pentru pesta porcină africană a porcilor din zonele cu restricții prin prezentul, comunicăm stingerea focarelor de pestă porcină africană de pe raza UAT Poșta Câlnău implicit ridicarea măsurilor dispuse în zonele cu restricții.
La această dată, Pesta Porcină Africană în județul Buzău evoluează în 2 focare din exploatații non profesionale, declarate în 2 localități respectiv satul Racovițeni – comuna Racovițeni și extravilanul satului Cilibia, dar pe raza UAT C.A. Rosetti.
A fost însă confirmată prezența virusului Pestei Porcine Africane la un mistreț găsit mort pe fondul de vânătoare 26 Umbrărelu, în zona UAT Cănești, numărul cazurilor de PPA la porcul mistreț ajungând astfel la cincisprezece  pe raza fondurilor de vânătoare; 26 Umbrărelu (1 caz) 39 Breazău (1 caz), 44 Câlnău (2 cazuri), 27 Berca (3 cazuri), 41 Beceni (4 cazuri), 42 Aldeni (2 cazuri) și 45 Dedulești (2 cazuri).
Prin aplicarea eficientă a măsurilor de combatere a PPA, numărul total al focarelor stinse până în acest moment este de 18.
Până la sfârșitul lunii vor fi demarate și finalizate acțiuni similare și în zonele focarelor din sat Racovițeni – Com. Racovițeni  și extravilanul satului Cilibia (pe raza UAT C.A. Rosetti).
Astfel, în condițiile în care toate probele de sânge recoltate de la porcii domestici vor avea rezultat negativ la testarea serologică și nu vor mai apărea alte situații epidemiologice specifice, în cel mai scurt timp posibil pe raza județului Buzău nu vor mai exista focare de pestă porcină africană la porcul domestic.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *