Național

Rețete pentru decedați și o farmacia Iris – Pietroasele, celebră fără voie

( Despre farmaciile lui Ciolacu a se vedea Starea impostorilorhttps://youtu.be/Gvj2_TgSaf8 )

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Veneau alegerile locale din anul 2020. Nu știu de ce apăream în sondajele făcute pentru primăria Buzău, dar cineva m-a introdus, iar intenția de vot era semnificativă. Am și acum o poză de pe sondaj. Deși nu mi-am exprimat nici cea mai mică intenție să candidez, Ciolacu și gașca s-au gândit să însceneze ceva, în stilul lor specific. Așa că … am dat medicamente morților.

=Sigur, dumneavoastră care citiți nu aveați de unde să știți pentru că sunteți vii, dar disperarea găștii lui Ciolacu ca nu cumva să apară cineva care le strice planurile la alegerile locale.

Controlul presei cu bani publici, le-a stat la îndemână să-mi facă o emisiune rulată îndelung la România TV și reluată în publicațiile conexe. Ciolacu doar plătise factura partidului la postul de televiziune cel mai corect și cinstit din țară.

Pentru gașca ce a pus mâna pe Buzău de zeci de ani, Primăria Buzău este oul de aur. Dacă nu au om la primărie pierd puterea națională, bazată pe rezultatele alegerilor locale. Pierd influența în comunele limitrofe și pierd accesul la un buget imens, pe care l-au crescut prin traficul de influență exercitat la centru, dar și prin creșterea impozitelor locale și majorarea tarifelor la servicii precum apa, parcarea, etc.

Spaima cea mai mare a găștii de la Buzău este apariția unui candidat din afara partidelor. Partidele le pot cumpăra, prin negocieri la centru și prin desemnarea unor candidați slabi la Buzău, în schimbul unui serviciu similar, în alte orașe. Vă imaginați că pentru a avea stăpânire peste Buzău, Ciolacu dă oricât și orice prin țară.

Dar, totuși, cum de am dat rețete morților? Evident, că așa ceva nu este posibil, pentru că rețeta nu o dă farmacistul, fie el și de la Pietroasele, unde s-a descoperit celebrul tezaur. Rețeta o dă medicul, în urma consultului. Bolnavul, însă, nu vine întotdeauna la farmacie, pentru că nu poate. Atunci trimite pe cineva, un apropiat, care poate să-i ridice medicamentele. Oamenii lui Ciolacu, supărați că la Pietroasele s-a făcut și o farmacie Iris care-i concura, s-au dus la farmacia Iris cu o rețetă eliberată unui pacient din localitate. I s-au cerut datele de pe buletin ale celui trimis, iar el a dictat datele unui mort, de pe la Lopătari, luate din sistem de la Casa de Asigurări de Sănătate Buzău, de la directorul lor numit politic acolo, exact persoana care trebuia să apară ulterior, în cunoștință de cauză, la televizor, pentru a face ca informația să pară reală.

Și uite așa, am devenit eu, atât de generos încât am dat medicamente chiar și morților! Evident, povestea cu mortul care ridică medicamente se poate repeta oricând, pentru că sistemul funcționează la fel. Cineva care a văzut emisiunea, supărat pe ceea ce văzuse, a fost în farmaciile lui Ciolacu și … i-a dat numele soțului decedat ca împuternicit pentru eliberarea rețetei proprii. Am mers, dar …  Am fost invidios că nu-mi rămâne doar mie această … posibilitate.

Dincolo de glumele morbide, în tot acest joc au fost atrase instituții ale statului ( voi scrie un articol care vă va uimi), a fost călcată în picioare memoria unui om și batjocorită soția acestuia, care a fost dusă la cimitir și folosită doar pentru ca Ciolacu și gașca să fie siguri că, în campania electorală,  vor avea cu ce să mă atace. Nu pot să redau mesajul fiului femeii folosite în material, pentru că a fost unul privat, însă a fost o mare durere pentru familie. Dar … politica la Buzău așa se face, iar acum se încearcă rețeta la nivel național. Și apoi… dacă tot au avut morți la vot,  de ce să nu fi trimis și pe la farmacii?!

( Ce a spus biata femeie despre înscenare: https://www.youtube.com/watch?v=ypltNQ3DVUs&ab_channel=PaulIuliusNegoita )

Atât de mare a fost interesul încât Ionela Dobrică – personajul din dosarul Zgonea – sponsoriza emisiunea tv cu banii Partidului Social Democrat. Ce să mai zic de festivalul presei plătite….

Până una alta, cum orice publicitate, fie ea și negativă, aduce un plus, și scenariul scris de Ciolacu despre morții din farmaciile preotului, a avut rezultate pozitive. Locul evenimentului unic în istoria medicinii, farmacia Iris Pietroasele, a deveni foarte căutat. Deci, Pietroasele, pe lângă Cloșca cu Puii de Aur, mai are și o farmacie miracol pentru că  … dă rețete morților, iar eu, care am intrat în acea farmacie doar de câteva ori, aș fi … preotul care dă medicamente … morților.

Evident, vin iar alegeri și povestea va continua, cu un alt scenariu, la fel de apocaliptic,  mai ales că la acestea, din câte spun buzoienii , la Buzău votul …doare!

Post-scriptum:

Din mijlocul comunității Pietroasele amintirile noastre sunt altele ….  

 

 

https://paulnegoita.ro/2023/05/14/retete-pentru-decedati-si-o-farmacie-devenita-celebra/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *