Local

Primarul Toma distruge zeci de afaceri locale

De ieri s-a blocat Centrul O idee care a întrecut în aroganță timpul primarilor comuniști. Nu se lucrează, dar s-a blocat Centrul. Nimeni nu a fost întrebat dacă vrea. Nu s-a făcut un studiu de impact economic. Nimic. O gașcă vrea să-și facă mendrele și le face pe motiv că a fost votată.

Din păcate, aventura închiderii Centrului este cancerul comerțului din zona cu cele mai mari impozite. Am trecut pe la câteva magazine pe Ostrovului. Plângeau efectiv cei cu care am vorbit. Munca unora de o viață se face praf. Nu au oamenii unde parca, parcarea este foarte scumpă și la distanță mare. Toți au ajuns la concluzia că e un plan bine dirijat pentru distrugerea tuturor afacerilor locale. 

Cuza Vodă nu este un succes comercial, tot din cauza locurilor de parcare. Acum se distruge și tot comerțul din jurul Pieței Dacia și nici Piața Centrală nu se simte prea bine. Cu siguranță și cei de acolo deranjează interesele găștii de la PSD.

E atât de grav ceea ce se întâmplă și atât de mare este lipsa respectului față de cetățeni, încât doar atitudini radicale pot opri dezastrul micilor afaceri locale, omorâte ca să trăiască cei mai mari, care cotizează sau dau comision la lucrări.

Oameni buni, știu, vă temeți să reacționați. Știu că vă pot intimida cu controale, însă trebuie să ne fie clar: dacă acceptăm ceea ce se întâmplă, ne vine pe rând timpul să fim distruși de cei care justifică tot ceea ce fac pe votul de la ultimele alegeri.

S-a ajuns mult prea departe. Noi, buzoienii, nu mai contăm. Orașul trăiește coșmarul taxelor, lipsei locurilor de parcare, lipsei locurilor de muncă și plecării accelerate a tinerilor.

După ce că traversezi tot mai greu orașul, prin blocarea Centrului, costurile cu deplasarea vor crește, oamenii ajung să se îmbrâncească pe locul de parcare, bătrânii trag de sacoșe ca ultimii salahori. Totul pentru a suporta ideile găștii îmbuibate, care nu ține cont că bagă sărăcia în casele oamenilor care trudesc. Fiecare vânzare pierdută de acum înainte e cauzată de experimentele pe care le fac pe noi. Suntem cobai economici și sociali, din nefericire.

Din ceea ce se întâmplă toată lumea pierde. Pierd cei care traversează orașul, pierd cei care au clădiri vechi pe Ostrovului , pierd cei care au spații comerciale, pierd cei care au afaceri, pierd piețarii și se distrug monumentele. Și, din păcate, mai sunt doi ani până la alegeri și ofensiva continuă. O fi același motiv pentru care sunt falimentați cei după Transilvaniei? Nu am votat Referendumul?

 

 

3 thoughts on “Primarul Toma distruge zeci de afaceri locale”

  1. Din pacate este o realitate care se poate vedea cu ochiul liber cam peste tot la noi. Lupta de interese a distrus multe planuri de afaceri si chiar multe vieti. Dar daca ii intrebi pe cei care provoaca asemenea dereglari si dezechilibre economice si sociale, ei raspund candid ca astea sunt pierderi colaterale. Poate nu este prea tarziu ca sa se treaca odata in mod hotarat la depesedizarea acestei tari si la eliminarea acelor ramasite comuniste adanc infipte in constinta nationala ! Insa este extrem de greu de atins acest obiectiv, atata vreme cat o multime de agentii si institutii guvernamentale sunt conduse din umbra de catre fostii demnitari comunisti sau de catre urmasii urmasilor fostilor demnitari comunisti ai mitraliatului de trista amintire.

  2. Str Transilvaniei între Penteleu și Constituției e plină de magazine en-gross și din cauza lor trotuarele sunt ocupate de mașini și dube, ca trecător trebuie efectiv sa mergi pe strada ca sa le ocolești. Cuza Vodă e plină de comercianți care și scot marfa pe strada (manechine, jucării etc), o țigănie. Primăria ar trebui sa le interzică sa si scoată produsele in strada. In loc sa si pună o planta, floare la intrare ei își scot marfa. Nu se poate așa ceva. Eu încerc sa ocolesc pe cât pot Cuza Vodă care a devenit o rusine! Același lucru se poate vedea si pe Transilvaniei unde pe trotuar vezi saltele, cartofi etc. O urâțenie iar primăria le permite. Parca i sat fără caini orașul nostru. Chiar toți pot face orice?! Unde nu sunt restricții, reguli n ai cum sa ai un oraș frumos, curat si armonios.
    Piața centrală e foarte mică si aglomerata, murdara si comercianți care nu știu cum sa te fure mai mult (produse de calitate îndoielnică, prețuri mari, nereguli la cântar).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *