Local

Ce spune o medicinistă despre Piața din Buzău și costurile parcărilor!

De ce să mai vii la Piața Centrală să îți faci cumpărăturile când ai parcare gratuită la marile supermarketuri?! Cam așa sunt ajutați producătorii locali de legume și fructe… Taxele sunt incredibil de mari pentru chiria tarabelor, nejustificate când te gândești că nu îți asigură nimic din banii ăștia și nu e o piață modernă cum ar trebui să fie. Doar ca simplu exemplu: vara dacă stai la vânzare te copleșește căldura, iar iarna îngheți până la os acolo. Acum clienții nu vor mai avea nici locuri suficiente de parcare… e normal să distrugi atâtea locuri de parcare din jurul Pieței Centrale fără a asigura altele? E normal să trimiți practic lumea către lanțurile mari de magazine? Ce vor mai face micii producători care își vindeau acolo produsele? Se angajează vânzători la Kaufland?!
Am vândut multe veri în piață ajutându-mi părinții, prin urmare știu despre ce vorbesc. Și nu doar că am vândut, am muncit împreună cu ei să producem legumele pe care familia noastră le vinde pe timpul verii în Piața Centrală. Știu cât de greu este să muncești în grădină, știu cât de greu este să vinzi în piață și știu că ceea ce se întâmplă nu este spre binele nostru, al micilor producători.
Mai avem vreo șansă să ne întoarcem la vremurile în care clasa politică era una educată și interesată de binele comunității? Cred ca oamenii inteligenți nu ar trebui să mai stea deoparte, scârbiți pe bună dreptate de ceea ce se întâmplă. Ar trebui să luptăm pentru un viitor mai bun, nu doar să ne spunem nemulțumirile între noi, oftând că nu e nimic de făcut! Trebuie să fie ceva ce se poate face!

Adriana Necula

 1 thought on “Ce spune o medicinistă despre Piața din Buzău și costurile parcărilor!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *