Local

De ce nu dați bani pentru locuri la creșe, grădinițe și școli?

În fiecare județ există o instituție a partidului care ajunge la guvernare. Se numește Inspectorat Școlar.  Acolo își plasează imediat partidul oamenii din campanie și în afara cotizațiilor către partid, numiții trebuie să rezolve probleme curente de partid, constând în numiri, mutări, comisii, plasări în proiecte pe bani mulți.

Atât de departe merge politizarea încât și un post de femeie de serviciu este dat pe listă de la partid și ocupat de cine trebuie.

Sigur, toate aceste aspecte sunt grave, pentru că sunt jocuri cu efecte asupra generațiilor viitoare. Cea mai gravă însă este bătaia de joc la adresa familiilor tinere, care nu au locuri pentru copiii lor în grădinițe și școli.

Ne plângem că pleacă tinerii din Buzău și e drept, pleacă. Ne plângem că a scăzut natalitatea și suntem unul dintre cele mai îmbătrânite orașe. Ei bine, în afara precarității pieței muncii, impozitelor mari pe proprietate și a lipsei de perspectivă a absolvenților, tinerii se mai confruntă și cu stresul găsirii unui loc în instituțiile de învățământ pentru copiii lor. În schimbul alegerii libere și a principiului sănătos conform căruia banul urmează elevul, părinții sunt nevoiți să-și facă mutații și să ajute facerea de punctaje.

Vorbesc despre părinții fără noroc, evident, pentru că părinții de la partid sunt trimiși la Inspectoratul Școlar și sar rândul, pentru că merg direct la …mărinimia șefilor instituției.

Veți spune: pile au fost mereu! Așa este, pile au fost mereu, însă atunci când ești șef la o instituție și vezi că vin oameni cu asemenea probleme, în afara obligației de partid de a telefona pentru ei să-i sari peste rând, ai putea să gândești nițeluș și la ce s-ar putea face. Credeți că se întâmplă așa ceva la Buzău? Nu! În locul restructurării financiare a sistemului și alocării sumelor acolo unde este nevoie sunt ocupate spații și alocate resurse din buget – adică din banii fiecăruia dintre noi – aiurea în tramvai.

Este o mare umilință să mergi cu copilul din poartă în poartă sau să te duci cu căciula în mână la partid să te ajute să-ți înscrii copilul la o școală sau la o grădiniță! Dar ce să faci …locuri nu sunt … tu ai nevoie de serviciu … el are nevoie de educație.

Or fi și în alte locuri oameni incapabili puși de partid, dar la Buzău au pus crema, pentru că ei pot!

https://paulnegoita.ro/2022/05/08/de-ce-nu-sunt-locuri-suficiente-la-crese-gradinite-si-scoli-la-buzau/

1 thought on “De ce nu dați bani pentru locuri la creșe, grădinițe și școli?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *