Local

Polițiștii buzoieni au reținut 16 permise de conducere și au aplicat 154 de sancțiuni contravenționale, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri din cadrul IPJ Buzău au aplicat 154 de sancțiuni contravenționale și au reținut în vederea suspendării 16 permise de conducere.
Potrivit biroului de presă al IPJ Buzău, aparatele radar au înregistrat 65 de autovehicule care au rulat cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, 6 dintre conducătorii auto fiind nevoiţi să predea permisele pentru următoarele 90 de zile. Cea mai mare viteză – 187 km/h – a fost înregistrată în afara localităţii Poşta Câlnău, la volanul autoturismului fiind un buzoian de 32 de ani.
Tot ieri, pentru că au efectuat depăşiri neregulamentare, au circulat pe sens opus, au condus autovehicule „uitând” regulile de prioritate sau au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice, alţi 10 conducători auto au predat permisele de conducere.
De asemenea, poliţiştii rutieri au sancţionat 53 de pietoni, biciclişti şi căruţaşi care au circulat pe drumurile publice fără a respecta regulile de trafic prevăzute de lege pentru categoria din care fac parte.
Tot în ultimele 24 de ore au fost întocmite alte trei dosare penale pentru „conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea unui vehicul de către o persoană căreia i-a fost retras permisul de conducere”, respectiv pentru „conducere sub influenţa băuturilor alcoolice”.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *