Local

Începând cu 1 iunie 2019, / Cine circulă cu căruța prin Stațiunea Sărata Monteoru trebuie să fie echipat cu saci pentru colectarea dejecțiilor, mătură și lopată

Începând cu 1 iunie 2019, căruțele nu vor mai avea voie să circule pe tronsonul de drum cuprins între Pensiunea Caprice și Cantina Ceres din stațiunea Sărata Monteoru, comuna Merei, județul Buzău.  Această hotărâre a fost adoptată de Consiliul Local al Comunei Merei, în ședința din data de 19 aprilie 2019 și este valabilă pe toată perioada sezonului estival, respectiv 1 iunie -31 august, a fiecărui an, între orele 9.00-19.00.
În perioada menționată, vehiculele cu tracțiune animală vor circula pe drumul amenajat care tranzitează spatele Cantinei Ceres, zona blocurilor de locuințe și continuă prin fața Sălii de Sport și Pensiunea Caprice.
Excepție de la această decizie sunt proprietarii sau deținătorii de vehicule cu tracțiune animală care participă la activitățile cultural artistice organizate cu prilejul festivalurilor ”Zilele Monteoru” și  ”Buzău Fest”.
În plus,vehiculele cu tracțiune animală care tranzitează teritoriul stațiunii Sărata Monteoru pe toată durata anului, vor fi echipate de către proprietarii acestora cu saci pentru colectarea dejecțiilor, mătură și lopată. Conducătorii  atelajelor vor curăța din proprie inițiativă drumurile sau trotuarele murdărite de acestea. Nerespectarea acestor prevederi constituie contravenție și se sancționează cu amendă în cuantumul determinat de valoarea a 9 puncte de amendă. Un punct amendă repezintă valoric 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin Hotărâre a Guvernului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *