Fără categorie

PNL mai corupt decât PSD? Cazul Anghel

Voci din PNL Buzău și Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Buzău spun că Simona Anghel, fosta președinte-director numită la conducerea instituției pe vremea când Ciolacu era la butoanele Guvernului, a fost trimisă la încălzire pentru o nouă numire la vârful instituției care gestionează banii publici din Sănătate, de data aceasta din partea PNL.

Pe vremea lui Anghel, farmaciile lui Ciolacu au înregistrat cele mai mari încasări din bani publici din toate timpurile. Tot în mandatul lui Anghel farmaciile #Evofarm, brandul lui #MarcosProvit au fost ocolite de controalele CJAS.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate s-a autosesizat, astfel că în urma unui control de la București, mai multor farmacii ale familiei Ciolacu le-a fost suspedat contractul pe bani publici. Administratorul lanțului farmaceutic a contestat în instanță raportul CNAS, solicitând la Curtea de Apel București anularea actului administrativ – raport de control nr. 532/25.10.2019.

După controalele efectuate de inspectorii Casei Naționale, Anghel Simona și alți doi angajați ai CJAS Buzău au trecut pragul DNA București. La ieșirea din birourile procurorilor, cei trei buzoieni au refuzat să vorbească despre vizita făcută procurorilor anticorupție!

În urmă cu fix cinci luni, în seara zilei de 5 Iulie 2020, Anghel a fost surprinsă în timp ce părăsea clădirea în care locuiește Costel Isac, administrator și asociat de facto cu Ciolacu în afacerea Marcos Provit. Isac are la activ o condamnare pentru dare de mită în formă continuată la Ministerul Sănătății – departamentul autorizare farmacii.

Prin sentința penală nr. 830/20.04.2017, Isac a fost condamnat cu suspendare la 1 an și 4 luni, 2 ani perioadă de supraveghere și 60 de zile muncă în folosul comunității la Biblioteca Județeană “V.A. Urechea” Galați și Colegiul Tehnic “Traian Vuia” Galați.

http://liberinbuzau.ro/cartelul-marcos-provit-ciolacu-episodul-1/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *