Local

Plan roșu de intervenție declanșat de ISU Buzău.Bilanț: 4 morți, 12 persoane internate, din care două în stare foarte gravă

Plan roșu de intervenție declanșat luni seară de ISU Buzău.  Un microbuz de persoane care venea din Germania a fost lovit de  tren, la trecerea de cale ferată de la Bâlhacu, între comunele Cilibia și CA Rosetti. Patru persoane au decedat, iar alte 12 persoane rănite grav au fost transportate la UPU Buzău.
La fața locului au fost dislocate 7 ambulanțe, o autospecială de descarcerare grea plus o autospecială de preluare a victimelor. De asemenea, în zonă s-au deplasat echipaje de poliție.
Accidentul s-a petrecut între comunele Cilibia și CA Rosetti, acolo unde șoseaua Buzău – Brăila se intersectează cu calea ferată, în satul Bîlhacu.
Din primele cercetări se pare că vina aparține șoferului microbuzului. La trecerea de cale ferată, la Bâlhacu,  șoferul microbuzului a forțat trecerea,  moment în care microbuzul a fost lovit în plin și târât sute de metri de un tren Interregio care se îndrepta spre Galați. Impactul a fost tragic. Trei persoane au decedat pe loc, iar restul victimelor au fost transportate la UPU Buzău. Din nefericire, una dintre persoanele rănite a decedat la spital. În privința șanselor de supraviețuire a două personae grav rănite, șoferul și o pasageră, medicii sunt rezervați, victimele prezentând multiple traumatisme și hemoragii craniene.
Împotriva șoferului, un bărbat de 51 de ani, din Vrancea, care se zbate între viață și moarte la Spitalul de  Urgență din Buzău, i s-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Polițiștii și procurorul de caz continuă cercetările.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *