Local

Personalități din Republica Moldova, România și Ucraina la simpozionul ”100 de ani de la Unirea Bucovinei cu România”

 

Timp de două zile, 22-23 noiembrie a.c.,  Primăria municipiului Buzău a fost gazda  sesiunii internaționale de comunicări științifice cu tema  ”100 de ani de la Unirea Bucovinei cu România”.  În cadrul acestei sesiuni, au susținut prelegeri cercetători și personalități recunoscute la nivel național și internațional din domeniul istorie din România, Republica Moldova și Ucraina.

 

Prezent la acest eveniment,  primarul Buzăului, Constantin Toma a făcut o scurtă prezentare a celor peste 120 de activități de până acum, dedicate Centenarului Marii Uniri.

 

Printre personalitățile recunoscute la nivel național și internațional  s-a numărat  profesorul universitar doctor Ioan Scurtu, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România, unul dintre istoricii de marcă ai țări, academicianul Vasile Tărâţeanu, preşedintele Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuţi – Ucraina. Prezentă la acest eveniment dedicat Centarului Marii Unirii a fost Astrid Mallet, nepoata pilotului Vasile Niculescu supranumit ”pilotul Marii Uniri”, cel care a dus documentul Unirii de la Bacău la Blaj.

La finalul simpozionului, participanții au vizitat Centrul Cultural ”Alexandru Marghiloman”, parcul dendrologic, Cimitirul Eroilor și expoziția de fotografii istorice de pe Calea Eroilor.

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *