Local

E oficial! Două instituții școlare din Buzău se comasează

 

 

         Dacă în urmă cu două săptămâni, la Inspectoratul Școlar Județean  Buzău existau discuții privind comasarea unui liceu și desființarea unei școli gimnaziale, recent decizia finală este comasarea celor două instituții de invățământ.

 

          Este vorba despre comasarea Liceului Tehnologic ”D. Nenițescu” cu Liceul de Meserii și Servicii și desființarea Școlii nr 6 ”Grigore Baștan” și comasarea cu Școala gimnazială ”Ion Creangă”, fostă nr. 16, cartierul Micro V. Deciziile vor fi puse în aplicare cu anul școlar următor.

 

           Motivul principal îl constituie numărul insuficient de elevi înscriși la profilul spcific liceului ”D. Nenițescu” –profilul de Chimie, precum și reducerea cheltuielilor pentru unitățile de învățământ cu un colectiv de elevi în scădere.

 

          În ceea ce privește clădirea Școlii Gimnaziale ”Grigore Baștan”, Primăria Buzău intenționează să o folosească pentru mutarea mai multor grădinițe din oraș, care vor avea atât program normal cât și program prelungit.

 

          În ceea ce privește situația cadrelor didactice din respectivele instituții de învățământ, oficialii Inspectoratului Școlar Județean Buzău dau asigurări că nu vor avea de suferit.

          Noul plan de școlarizare urmează să fi aprobat în Consiliul Local Munciipal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *