Local

Deputații au adoptat legea privind acordarea de miere de albină ca supliment nutritiv pentru elevi

 

 

 

 

Camera Deputaților a adoptat miercuri proiectul de lege care prevede stabilirea regulilor pentru acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preșcolarii și elevii din învațământul primar de stat, privat si confessional. Costurile vor fi suportate de bugetul Ministerului Agriculturii.

 

          Achiziționarea mierii poliflore, transportul și distribuția acesteia la unitățile de învățământ pot fi contractate de către consiliile județene, respectiv de către consiliile locale ale unităților administrativ-teritoriale și ale sectoarelor municipiului București, cu asistența direcțiilor pentru agricultură județene, respectiv a Capitalei, prevede actul normativ. 

 

          Potrivit acestuia, preșcolarii și elevii din învățământul primar de stat, privat și confessional, vor primi gratuit, pe lună, miere polifloră în limita unei cantități de 350 de grame.

 

          Inițiativa legislativă prevede că ”resursele financiare necesare implementării prezentei legi se asigură prin transferuri de la bugetul de stat către bugetele locale ale județelor, respective bugetul local al municipiului București, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale”.

 

          De asemenea proiectul stipulează că ”mierea polifloră destinată consumului pentru preșcolari și elevii din învățământul primar de stat, privat și confesional va fi ambalată în borcane de 250 ml, cu capac de culoare verde, marcat cu hologramă care atestă calitatea, și va proveni exclusiv din stupinele autorizate în conformitate cu prevederile legale în vigoare și achiziționată din lanțul scurt de aprovizionare. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor verifică periodic calitatea mierii acordate în acest program”.

 

          Camera Deputaților este for decizional pentru acest act normativ.

 

          Poiectul de lege ar urma să fie pus în practică după ce elevii se întorc din vacanța de iarnă.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *