Local

Cătină, propolis, polen și miere, elixir pentru imunitate


 

O rețetă extrem de eficace pentru combaterea efectelor umidității toamnei și frigului iernii este cea pe bază de cătină și produse de stup. Ingredientele folosite la prepararea acestui elixir se pot procura de la magazinele noastre naturiste.

Ingrediente

500 ml de sirop de cătină
• 500 g de miere
• 100 g de polen crud
• 50 ml de tinctură de propolis

Preparare

Toate ingredientele pe care le găsiți în magazinele noastre  tip Plafar le amestecați într –un borcan de 850 de ml. După ce ați închis borcanul ermetic, îl puneți la loc rece, întunecos, eventual în frigider. Înainte de consum, lăsați preparatul 1-2 zile, pentru îmbinarea aromelor și substanțelor active. La acest preparat se poate adăuga și lămâie (doar sucul, sau 2 lămâi tocate cu tot cu coajă).

Acest preparat, considerat un elixir pentru întărirea sistemului imunitar, pentru creșterea rezistenței corpului, poate fi consumat atât de adulți, cât și de copii.

Cura pentru copiii peste 2 ani: Se iau 1-2 lingurițe dimineața pe stomacul gol, timp de 10 zile. După o pauză de 10 zile, cura se poate relua încă 10 zile. Ideal ar fi, ca acest tratament naturist, să se înceapă din luna septembrie.

Cura pentru adulți: Se ia câte 1 linguriță, de 3 ori pe zi

 

 

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *