Editorial

Pași spre dispariția PNL

Sigur PNL mai este. Are oameni în funcție. Are președinte. Are putere politică. Însă pentru alegător PNL nu mai este. Profilul votatului PNL nu era foarte clar, comparativ cu al PSD – lui. O parte dintre voturile nemulțumiților mergeau la PNL. Mergeau unii români pe mâna PNL – lui pentru a realiza un balans pe  scena politică. În momentul de față este imposibil să crezi că PNL ul reprezintă o piatră de pus pe taler. PNL – ul a pierdut imaginea de alternativă la PSD. De aici veneau cele mai multe voturi. PNL nu este nici un partid care să se poată lăuda cu o bună guvernare. Atunci ce argumente electorale mai are?

Umilința cu care suportă jocurile lui Ciolacu și invectivele lui, fac din PNL un slugoi al PSD-lui, incapabil să stea singur pe picioare. De ce credeți că ar vota cineva PNL – ul în asemenea context politic. Votez PSD -ul și PNL -ul nu-l mai votez!, îmi spunea cineva care nu a votat niciodată PSD – ul. Dacă tot sunt la fel, măcar votez originalul și nu copia!

Sigur, celor din conducerea PNL – lui li se spune ce vor să audă. Dar realitatea este că PSD – ul i-a umilit pe peneliști, iar peneliștii și-au pus electoratul pradă în mâna pesediștilor.

Și … dincolo de partide, pentru mine este un șoc să văd că un general, care are toate informațiile despre Ciolacu și trecutul lui gri, pentru că se știu de la Buzău – de pe vremea când generalul era mare și Ciolacu cărător de geantă -, stă ghiocel în fața unui personaj pe care Buzăul nu-l ia în serios.

Nici PSD – ul nu mai reprezintă nimic. E un partid fără nimic, dar mai are o categorie care nu știe că nu mai candidează Iliescu. Așa mai obține voturi. Aceste voturi sunt pentru PNL ultima speranță. Da, voturile PSD – lui sunt ultima speranță. Se vor amăgi că vor face liste comune și poate că vor face. Însă, ca de obicei, Ciolacu îi va păcăli. În 2024 nu mai are nevoie de ei. Îi va lua doar pe unii dintre ei, ca să-i spargă definitiv, iar cele câteva procente le va negocia cu alții. Pentru moment, chiar dacă pare că mai este PNL – ul  mai este doar acolo sus. Jos, la noi, PNL nu mai e.

https://paulnegoita.ro/2023/05/20/pnl-nu-mai-e/

Paul Negoiță

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *