Local

Omul lui Ciolacu, Raluca Alexandru, a fost schimbată pentru modul abuziv în care a lucrat

      Cine este Raluca Alexandru? Raluca Alexandru este un avocat, cu studii pe undeva pe la Târgoviște, care face parte din grupul Orizont, alături de alți puși politic în funcție, precum Gabriel Mihalașcu, care și-a descoperit valențele de director tehnic la Salvare, după ce a fost artizanul unor falimentări succesive, sau directoarea de la DSP Buzău, Cristina Ungureanu, incompetentul perfect.


      Raluca Alexandru s-a distins prin servicii făcute PSD. A fost reprezentantul PSD în Comisia Electorală Județeană, unde a făcut ceea ce Ciolacu a cerut. A lucrat sau mai bine zis a încasat bani pentru asistență juridică de la primăriile din județ –sume uluitoare -, iar când practica externalizări serviciilor juridice a fost pusă sub semnul întrebării, pentru că fie nu era prestată, fie se dublau cheltuielile entităților administrative, a optat pentru a deveni funcționar public. Momentul era propice. PSD-ul tocmai câștigase alegerile, iar Raluca Alexandru este unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai familiei Ciolacu. Pe deasupra, avea și susținerea proprietarilor Com Fortuna 93, familia Mărunțiș, cei care fac și duc pachetele în timpul campaniei, împreună cu nepotul lui Ciolacu, Mihai. A fost numită ilegal! A fost numită ilegal și trebuie să dea banii înapoi. Raluca Alexandru nu îndeplinea condițiile de vechime, adică 8 ani în calitate de funcționar public și 5 ani în activitate de conducere.Motiv pentru care nu a susținut niciodată concurs.

      Cei care au participat la concurs, au fost trântiți de nu s-au văzut. Poate că pe drept, că nu e prea multă lumină pe acolo, sau poate doar pentru a rămâne cu delegație mâna dreaptă a lui Ciolacu –așa cum este numită în partid. Inițial, propunerea PSD pentru CJAS Buzău, via Prefectură, a fost respinsă, dar după forțarea numirii de către Ciolacu, a devenit președinte – director general.
      Site-ul Casei Naționale a publicat respingerea, apoi a șters-o rapid după site. Dovada respingerii inițiale o vedeți mai jos.


       Alexandru nu avea mai mult de 3 luni vechime în calitate de funcționar public și nu avea nici măcar o zi de management. A intrat pe ușa din dos a instituției, susținând un examen tip PSD și a ajuns în Corpul de control. Din ziua în care a venit în instituție, directorul interimar, Grigore, actualmente locțiitoarea lui Anghel la contractări, apropiată și ea PSD anunța că a venit noul director. O fi ghicit poate… Cum a lucrat, întreaga activitate a fost un abuz. Și-a făcut treaba pentru PSD. Le-a angajat oamenii și le-a protejat interesele financiare, în special ale familiei Ciolacu. Dacă pentru partidul roșu a fost mumă, pentru restul a fost ciumă. Scandalurile, metodele securistice de lucru, implantarea propriilor oameni în fiecare birou, ascultatul diabolic pe la uși, incapacitatea de coordonare și obediența față de Ciolacu, pe care-l vizita permanent la partid informându-l asupra demersurilor de hărțuire a concurenței, au făcut-o rapid cea mai catastrofică figură.

     Neregulile la care au fost forțați angajații i-au dus adesea în concediu medical (ar fi interesant de urmărit o statistică a concediilor medicale in instituție, pentru a constata câte zile de concediu medical au avut subordonații în mandatul ei). Sunt mărturii cutremurătoare ale modului în care își obliga subordonații să-i închidă concurența lui Ciolacu. Angajații au ajuns să ceară să fie reclamată instituția pentru a scăpa de presiunile feroce la care erau supuși în mod isteric, iar trimișii Casei Naționale, ale căror costuri cu poftele de control ale lui Alexandru se însumează la zeci de mii de euro din banii asiguraților, erau dirijați de șeful Corpului de control, Radu Cezar, și el numit interimar, pentru a da forță și siguranță colegilor de la Buzău. Președinta Alexandru le cerea zilnic să găsească ceva și apoi punea presiuni prin telefon. După anchetele organelor anticorupție, vor fi puse pe youtube probe audio interne, de ordinul zecilor. Se va zgudui țara când se va vedea cum a înțeles caracatița condusă de Ciolacu să-și folosească puterea în domeniul medical.
    În sfârșit, până atunci Alexandru se odihnește în cele 14 zile de concediu, înainte de a se acomoda cu statutul de subordonat al directoarei de contractări Simona Anghel, cea care de fapt o conducea și înainte.

Simona Anghel

     Simona Anghel a făcut parte din planul de debarcare, oferind presei informații false și documente pline de date cu caracter personal, unele obținute prin violarea secretului profesional – fragmentele oferite presei așa au fost obținute – și prin accesul neautorizat la sistemul informatic, unde, intra să modifice date ale firmei favorite, spre disperarea fostelor colege de birou, chiar mai înainte de anul trecut, când Ciolacu a devenit interesat să injecteze banii din politică, sume imense și pentru un om de afaceri prosper, darămite pentru un veșnic bugetar, în firme farmaceutice. Așadar, jocul cu informația – despre politică Ciolacu afirma că îți dă putere fiindcă ai informație -, pe care Anghel îl face, este permanent perfecționat.

     Acțiunea de debarcare a lui Alexandru s-a purtat sub coordonarea lui Ciolacu –căci, așa cum se spune în PSD, nimic nu apare în presă fără acordul lui. Alexandru trebuia să fie victimizată, pentru ca apoi să rămână singura vinovată în fața organelor de cercetare penală. Operatorul intern al acțiunii, Anghel, cea care prin demersul la PSD a salvat postul de director al fostului soț, conform spuselor de la partid, a primit trofeul și sarcina. Trofeul este statutul de director-general, sarcina este continuarea apărării interesului grupului infracțional organizat.


     Rezultatul probabil? Mai multe abuzuri și mai grave, având în vedere cunoscuta-i incapacitate profesională ne fiind jurist decât cu numele și aplecare spre jocuri de culise, prin care a reușit să ocupe poziții la care nici nu visa. Întotdeauna colegii s-au temut de cursele întinse, de dibăcia cu care îi pornea pe unii împotriva altora și de afirmația cu care îi amenința direct: nu uitați că directorii pleacă iar eu rămân! Acum și-a văzut visul cu ochii, a ajuns pe postul pe care Cezar Preda i l-a refuzat, pentru pregătirea sumară și imoralitatea notorie. Dar despre acest personaj, care transformase subsolul instituției în locul de primire a decontărilor – decontări ale căror legalitate este verificată -, iar parcărilor în zonă de primire a darurilor, va urma.

    Oricum, Alexandru, în afară de obediența până în penal față de grupul Ciolacu și de câteva controale cu dedicație pe la cabinete medicale și Spital, unde îi dirija pe Avramescu, fostul director economic de la Primărie și pe soția deputatului Păle, să-și atingă obiectivele de distrugere, se pare că nu a făcut. Dar cine știe! De la un om care s-a purtat draconic cu angajații, a modificat succesiv organigrama să colonizeze instituția cu oamenii apropiați de Ciolacu, a încălcat legile cu spor, deși se semna avocat pe documente, totul este posibil. Dacă până și șoferul Miu a fost dat afară ilegal, cu doi ani înainte de pensie, pentru a fi adus un PSD –ist! Sau dacă și în ultimele zile de mandat era să trimită direct în spital o angajată de la contabilitate, ca urmare a unui scandal… Expresiile este Casa mea, că noi am câștigat alegerile sau vă bag în pușcărie pe toți , pe mine nu mă schimbă nimeni că suntem la putere erau frecvente, conform mărturiilor din instituție.

   Cum a mai lucrat? A hărțuit cu tot felul de controale principalii furnizori de medicamente din județ, pentru a-l favoriza pe Ciolacu, proaspăt intrat pe piață prin achiziționarea a două lanțuri de farmacii din Buzău de la Răzvan Prisada ( care apoi a fost numit Bruxelles) și Alina Tisăianu, vicepreședinte al Colegiului. Abuzurile repetate au aruncat Casa Județeană de Asigurări în haos.

    Ce a rămas după un an de interimat? Nimic! Cam ce rămâne după orice pesedist. I-au rămas însă dosarele deschise pentru abuzurile făcute și o imagine extrem de urâtă.


    Cum a fost schimbată? Casa Națională a protejat-o regește. Mai ales câtă vreme a fost președinte Vulcănescu, cel despre care se spune că era omul lui Ciolacu. Vulcănescu a dispărut din scenă ca urmare a unor deconturi ilegale. Pentru numirea lui însă există o anchetă care-l vizează pe Marcel Ciolacu, conform unor informații publicate de ziarul Național.

    Ciolacu, pentru a-și hărțui concurența și pentru a avea control total al banilor din sistemul de sănătate și-a alcătuit structura proprie internă, structură din care fac parte și alte persoane din instituții.

    Cum de nu au mai ținut-o Noua președinte a Casei Naționale….nu a mai putut să o țină pe post. Sesizările făcute de către reprezentantul unui lanț de farmacii și anchetele deschise au dus la schimbarea Ralucăi Alexandru. Au demis-o și, probabil, vor trebui să-i ceară înapoi și banii pentru că a ocupat funcția cu încălcarea legii.

    Oricum, nu a lucrat nici măcar un minut pentru asigurați, ci doar pentru partid, așa încât pierderea trebuie să i-o compenseze grupul de interese pentru care a muncit. Nu pentru atingerea misiunii Casei de Asigurări a prestat, ci pentru satisfacerea celor care au ținut-o în funcție.

    Cum a fost pregătită demitere? A fost pregătită prin încercarea de victimizare a inculpatei. Presa de casă a mințit, spunând că a fost schimbată pentru că nu a luat măsurile care se impuneau împotriva a două lanțuri locale de farmacii. De fapt, a fost demisă pentru că s-a jucat cu banii statului și a încercat să creeze un monopol farmaciilor în spatele cărora se află un grup din PSD…și nu numai farmaciilor. Deci, nu e victima altora, ci victima grupului de interese diriguit de Ciolacu, care i-au pregătit eliminarea, după ce au făcut-o de râs în presă și i-au interzis să vorbească.

    Morala. Adevărul până la urmă iese la lumină, iar slugile precum celebrul Tudorel Toader sau nervoasa Alexandru așa pățesc…iar apoi, evident, plătesc. Deci, folosind limbajul momentului, pe Raluca Alexandru.. Nimicul a adus-o…Nimicul a reluat-o … nimic din ea se pare că nu va rămânea. Totul se va termina ca orice experiență pesedistă! Prost!

1 thought on “Omul lui Ciolacu, Raluca Alexandru, a fost schimbată pentru modul abuziv în care a lucrat”

  1. E o incompetentă ! Ce naiba a văzut Ciolacu la ea, nu știu….Caracter infect …..Aud că nimeni de la Buzău , din Prefectură , nu vrea să lucreze cu ea. Poate ar fi mai ok dacă Ciolacu ar scăpa-o din brațe !
    Sau poate ar fi și mai ok dacă și Ciolacu ar pleca acasă…..Peste tot numai incompetenti !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *