Local

Oficial! Românii nu vor lucra pe 24 și 31 decembrie! Guvernul acordă încă două zile libere de Crăciun și Revelion!

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, în sedința de Guvern de joi, că Executivul a decis să acorde românilor încă două zile libere de Crăciun și Revelion. Astfel, 24 decembrie și 31 decembrie, ambele în zile de luni, vor fi nelucrătoare.
Încă două zile libere pentru români. Este vorba despre 24 şi 31 decembrie.
Anul acesta, ultimele două zile libere din an, 25 și 26 decembrie, respectiv prima și a doua zi de Crăciun, vor pica în zilele de marți și miercuri, ceea ce înseamnă că românii se vor putea bucura de o minivanță care începe de pe 22 și se încheie pe 26. La fel se întâmplă și cu Revelionul, căci 1 și 2 ianuarie, zile libere, pică marți și miercuri, iar cu 31 decembrie zi liberă dată de Guvern, românii nu vor lucra de pe 29 decembrie până pe 2 ianuarie, inclusiv.

Cum sunt recompensați românii care lucrează în zilele libere?

Pentru salariații a căror activitate nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producție sau specificului activității, cum ar fi unitatiile sanitare sau cele de alimentație publică, angajatorul este obligat să compenseze cu zile libere în următoarele 30 de zile. În cazul în care, din motive justificate, nu se acordă zile libere, salariații beneficiază, pentru muncă prestată în zilele de sărbătoare legală, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru. (sursa: A1.ro)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *