Local

Polițiștii buzoieni au reținut 14 permise de conducere și au aplicat 106 sancțiuni contravenționale, în 24 de ore

Polițiștii de la Serviciul Județean de Poliție Rutieră Buzău au aplicat, în ultimele 24 de ore, un număr de 106 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 14 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de circulaţie pentru următoarele 90 de zile. Sancțiunile aplicate au fost urmare a acțiunilor întreprinse de polițiștii buzoieni cu privire la riscurile la care se expun conducătorii auto prin nerespectarea regulilor de circulație.
Miercuri, 12 decembrie a.c., în cadrul activităţilor desfăşurate au fost sancţionaţi 30 conducători auto care au depăşit vitezele maxime admise pe tronsonul de drum tranzitat, 8 care nu au utilizat centura de siguranţă, precum şi 15 care au condus autovehicule cu diferite defecţiuni tehnice. 11 dintre permisele de conducere au fost reţinute de poliţişti pentru depăşirea cu mai mult de 50 de km/h a limitelor legale de viteză şi pentru conducerea autovehiculelor sub influenţa alcoolului.
Cea mai mare viteză – 122 km/h, a fost înregistrată în localitatea Potârnichești, de un şofer de 31 de ani, din Râmnicu Sărat.
Tot ieri, poliţiştii buzoieni au întocmit trei dosare penale după ce au depistat doi conducători auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, aparatul etilotest indicând concentraţii de 0.83 şi 0.52 mg/l alcool pur în aerul expirat, precum şi un alt conducător auto care nu deţinea permis de conducere.
Potrivit datelor furnizate de biroul de presă al IPJ Buzău, valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 38.300 de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *