Local

Miere şi turmeric pentru întărirea sistemului imunitar

 Această reţetă este un supliment alimentar natural, ideal pentru zilele răcoroase. Schimbarea de sezon nu este tocmai prietenoasă pentru organismul nostru, iar această compoziţie nu te va lăsa să te îmbolnăveşti. Vom avea nevoie de:
-o linguriţă turmeric ras,
-o linguriţă ghimbir ras,
-un sfert de linguriţă piper negru
-o linguriţă usturoi pisat
-un praf de boia iute
-50 de grame de miere
Cum se prepară?
 Foarte simplu! Se amestecă toate ingredientele într-un borcan pe care îl poţi păstra la frigider. Pasta obţinută se poate consuma în stare solidă (maxim o linguriţă în fiecare dimineaţă) sau combinată cu apă caldă şi lămâie pentru o băutură delicioasă.

Ştiaţi că…
 Turmericul, cunoscut şi sub denumirea de „şofranul Indian”, este o mică plantă originară din India, înrudit cu ghimbirul, şi a cărei rădăcini formată din mai mulţi rizomi se foloseşte pentru obţinerea condimentului numit „turmeric” dar şi a extractului medicinal numit „curcumină”. Pe lângă faptul că este utilizat ca şi condiment  în diverse mâncăruri, turmericul  poate fi de ajutor în multe probleme de sănătate. Astfel, proprietăţile lui beneficie pentru sănătate au fost cunoscute încă din cele mai vechi timpuri. În India se folosea împotriva durerilor de stomac, a problemelor pielii, a problemelor musculare sau în artrită, iar în China a fost folosit ca şi analgezic împotriva colicilor, a hepatitei sau a durerilor în piept.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *