Local

La Grădinița Maxenu, concurs de desene cu tematică rutieră în cadrul proiectului naţional ”Micul Pieton”

La Grădiniţa cu Program Normal Maxenu s-a desfăşurat prima activitate din cadrul concursului național ”Micul Pieton” intitulată „Să circulăm corect”, la care au participat copii din 34 de județe. 
 Astfel, poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu poliţişti rutieri şi cu un profesor de pictură din cadrul Palatului Copiilor Buzău au jurizat desenele cu tematică rutieră trimise pentru concurs de copii din 34 de judeţe.
Aproximativ 500 de lucrări ale copiilor preşcolari şi şcolari mici au fost apreciate, juriul concursului acordând premiile I, II, III, menţiune şi premiu special pentru fiecare categorie de vârstă. Prin aceste desene, copiii au dovedit că și-au însușit regulile de circulație rutieră și de siguranţă personală în trafic. La finalul competiţiei, toţi participanţii au primit diplome de participare din partea organizatorilor.
Totodată, poliţiştii au discutat cu cadrele didactice şi părinţii celor mici despre minimele măsuri de protecţie pe care le pot lua pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de furt sau a altor fapte ce aduc atingere siguranţei personale, cei prezenți primind pliante cu materiale preventive ce se încadrează în campaniile „Paza bună trece primejdia rea” și „Școala în siguranță”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *