Local

La Biserica din Gherăseni va fi un eveniment cultural inedit

Biserica din Gherăseni este una dintre cele mai frumoase biserici. E o catedrală. Arhitectura are îmbinări aproape curioase, în care se găsesc elemente de arhitectură de influență rusească, precum turla în formă de bulb, așezată pe un locaș care duce cu gândul la liniile arhitecturale romane și chiar gotice, trasate de meșteri italieni. Catapeteasma bisericii este cu adevărat un unicat, care te duce de la răsărit spre apus.

În curte a fost ridicat de către cei doi slujitori, George Stoica și Alin Zamfirescu – adesea cu mâinile lor, un edificiu care adună forme ale arhitecturii ecleziastice din răsărit și apus,

Biserica de la Gherăseni este un monument unic, pus în valoare minunat de către cei doi slujitori ai Domnului, împreună cu membrii acestei frumoase comunități.

Între cei doi preoți există o simbioză care le hrănește permanenta sete de a face. Îl întrebam ultima dată pe părintele George ce mai face, după ce a făcut tot ce se putea face, cu excepția recuperării sarcofagului ctitorului, aflat într-un spațiu ruinat. A zâmbit și nu a răspuns. Dar m-a surprins iar când mi-a trimis afișul cu un eveniment cultural unic la Gherăseni.

La  24 septembrie, orele 16, 2023, va avea loc conferința susținută de Dan Puric: Dumnezeu are umor. Umorul la creștini.

Da, Dumnezeu are foarte umor. Are umor și răbdare. Așteaptă și face toate la vreme. Dumnezeu are umor, iar preoții de la Gherăseni nu au iar stare. Provocă cu un eveniment de calitate, la care nu m-aș fi gândit niciodată.

Felicitări, dragi părinți!

https://paulnegoita.ro/2023/08/10/eveniment-cultural-major-la-biserica-din-gheraseni/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *