Editorial

Așteptând autobuzul în “orașul de 15 minute”. Ca odinioară, vă mai amintiți?!

Unii nu mai aveți parcări…că le-au desființat odată cu reabilitarea Bulevardului Unirii dar nu veți mai avea nici confortul mașinii personale.
De ce?! Ca să protejăm mediul domnul primar are strategia să mergem pe jos, cu bicicletele sau cu autobuzele ( cele 200). Că autobuzele zice că vor fi electrice…dar nu se gândește că si noi putem avea mașini hibride sau electrice, doar că nu vom mai depinde de autobuz și vom aveau confortul personal…nu vom sta înghesuiți printre bagaje într-un autobuz. În autobuz este mai ușor să fim “monitorizați”, nu credeți?!
Desigur putem alege fiecare ce vrea, să meargă cum vrea, dar mă gândesc…ce soluție pentru stație are domnul primar când e ploaie și bate vântul când ne va obliga cu orașul său de 15 min să mergem cu autobuzul, că uite trotuarul este plin de călători și bagaje?!
Ne spune că trebuie și un “oraș circular”, adică și cu o economie sustenabilă, să nu poluăm și să recilăm. Nici eu nu sunt împotrivă că am fost evaluator de mediu și realizezez expertize în domeniul protecției mediului, știu ce înseamnă asta.
Însă eu văd și ipocrizia când neglijezi îngrijirea unei păduri, afectezi suprafața unei păduri naturale cum e Pădurea Crângul Buzăului ca să amplasezi 38 de căsuțe, piste , alei și altele, numai că ai un vis ca să o transformi într-un parc antropizat , dar vrei să plantezi perdele forestiere pe prundul Buzăului.
De protejarea pădurilor pe care le avem, a Naturii ( în cazul acesta concret a lalelei galbene de crâng din rezervația naturală) o fi auzit domnul primar?! Desigur că a auzit, dar nu-i pasă că doar de aceea sunt în proces pentru asta la Curtea de Apel Ploiești.
Haritina Crăiță

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *