Local

În ultimele 24 de ore, polițiștii buzoieni au aplicat peste 130 de sancțiuni contravenționale

 

  

            În ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău au aplicat peste 130 de sancțiuni contravenționale, urmare a activităților întreprinse pentru reducerea riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare. Astfel, poliţiştii au aplicat 132 de  sancţiuni contravenţionale, cele mai multe fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză(50), pentru neutilizarea centurii de siguranţă(9), pentru conducerea autovehiculelor cu diferite defecţiuni tehnice(7), precum şi 39 pentru alte abateri în trafic, informează Biroul de presă al IPJ Buzău.

 

            De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării 10 permise de conducere, dintre care 3 pentru depăşirea cu mai mult de 50 de km/h a limitelor de viteză pe tronsonul de drum tranzitat şi alte 7 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului public.       

 

            Cea mai mare viteză – 190 km/h, a fost înregistrată de aparatul radar pe DN2E85, în afara localității Pogdoria. Autoturismul era condus de un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Onești.           

 

            Tot ieri, poliţiştii rutieri au mai aplicat sancţiuni contravenţionale şi în cazul a 25 de pietoni şi biciclişti care nu au respectat prevederile legale.

 

            Conform comunicatului de presă, valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 44.000 de lei.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *