Local

În anul Centenarului Marii Uniri, 10 personalități ale județului Buzău au primit titlul de”cetățean de onoare al județului”. Pe 6 decembrie, Ilie Năstase și Valeriu Argăseală devin cetățeni de onoare ai județului

 

 

 


            În anul Centenarului Marii Uniri, două personalități ale sportului românesc sunt propuse să devină cetățeni de onoare ai județului Buzău. Este vorba despre fostul tenisman Ilie Năstase și președintele clubului FCSB Valeriu Argăseală. Potrivit preşedintelui CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, în şedinţa extraordinară din 6 decembrie 2018, fostul tenisman Ilie Năstase şi preşedintele clubului FCSB vor deveni cetăţeni de onoare ai judeţului. Năstase ar fi copilărit în zona oraşului Râmnicu Sărat, în timp ce Argăseală este originar din Buzău, el fiind absolvent al Liceului Economic din municipiu, a precizat președintele Consiliului Județean.

            De la începutul acestui an, numărul personalităților care au primit titlul de”cetățean de onoare al județului Buzău” se ridică la zece. 

            Astfel, titlu de ”cetățean onoare al județului Buzău” i s-a atribuit domnului Jean Pierre Van Der Meiren, pentru contribuția sa esențială în inițierea și dezvoltarea colaborării între județul Buzău și regiunea Flandra de Este în domeniul medical, servicii sociale, formare profesională, antreprenoriat.

            Printr-un proiect de hotărâre se acordă titlu de ”cetățean de onoare al județului Buzău”, domnului Marian Popescu, consul General al României la Bilboa (Spania), ca semn al aprecierii în deschiderea canalelor de comunicare între județul Buzău și autoritățile spaniole în scopul promovării unor relații de colaborare.

            De asemenea, șapte personalități care au contribuit, de-a lungul carierei lor, la promovarea culturii buzoiene au primit titlul de „Cetățean de Onoare al Județului Buzău”. Este vorba despre Dumitru Ion Dincă, Valeriu Nicolescu, Gheorghe Petcu, Cristinel Pompiliu Popa, Florentin Popescu, Eugen Sandu și Ionel Stănuță. Acordarea celor șapte titluri de cetățean de onoare a fost făcută de Consiliul Județean la propunerea Direcției de Cultură a județului Buzău cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri.

            Și nu în cele din urmă, pentru merite deosebite în promovarea sportului de performanță și formării unor generații de sportive, titlul de cetățean de onoare al județului Buzău îî revine lui Marin Dumitru,  legenda vie a boxului buzoian și național.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *