Local

Exercițiu de alarmare a populației. Timp de o oră, sirenele vor emite în județul Buzău semnalul de ”prealarmă aeriană”

În această dimineață, începând cu ora 10.00, va avea loc un nou exercițiu “Miercurea Alarmelor”. Sirenele de pe raza județului Buzău vor emite semnalul de ”prealarmă aeriană”, care are rolul de prevenire a populației civile asupra unui atac aerian.
Acest exercițiu de alarmare face parte din seria antrenamentelor și exercițiilor pentru verificarea funcționării de alarmare publică desfășurate lunar, în prima zi de miercuri a lunii.
În România semnalele de alarmare a populației sunt: semnalul de alarmă aeriană compus din 15 sunete a câte 4 secunde fiecare cu pauză de 4 secunde între ele;  semnalul de alarmă la dezastre compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare cu pauză de 10 secunde între ele; semnalul de prealarmă aeriană compus din 3 sunete a câte 32 secunde fiecare cu pauză de 12 secunde între ele; semnalul de încetare a alarmei compus dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute.
În cadrul acțiunii, pe lângă verificarea modului de funcționare a mijloacelor de alarmare a populației(sirene) existente la nivelul comunităților, vor fi verificate și fluxurile de transmitere a mesajelor de înștiințare către autorități.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *