Local

Biblioteca Județeană Vasile Voiculescu se mută în noul sediu de la Galleria Mall

Biblioteca Județeană Vasile Voiculescu, instituție subordonată Consiliului Județean Buzău, intră într-un proces de reabilitare și consolidare a clădirii, urmând a se muta într-un nou sediu de la Galleria Mall.
Noul sediu închiriat pe o perioadă de 10 ani în incinta complexului comercial Galleria Mall a fost  preluat, urmând ca de săptămâna viitoare să se înceapă mutarea efectivă a fondului de carte. Sunt peste 400 de tone de cărți și alte aproximativ 200 de tone de mobilier și aparatură.
Activitatea bibliotecii cu publicul va fi întreruptă pentru o perioadă, începând de luni când se va începe procesul de mutare. Pentru returnarea cărților împrumutate, vor fi amenajate cutii special la sediul actual de pe bulevardul Unirii.
Mutarea sediului bibliotecii este necesară pentru începerea lucrărilor de reabilitare și consolidare a clădirii monument istoric în care instituția a funcționat până acum și care risca să aibă soarta celeilalte clădiri de patrimoniu din municipiu, cea în care a funcționat fostul spital Brătianu. Lucrările vor fi derulate în cadrul unui program cu finanțare europeană accesat de Consiliul Județean, proiectul fiind deja în a 11– a lună de derulare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *