Local

DSVSA Buzău recomandă consumatorilor de carne de porc examenul pentru identificarea Trichinella spp. Prețul pentru un examen trichineloscopic este de 10,71 lei.

În scopul prevenirii apariției toxiinfecțiilor alimentare în perioada Sărbătorilor de iarnă, reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare  și pentru Siguranța Alimentelor Buzău au intensificat controalele sanitare veterinare în piețele din județ, în vederea verificării condițiilor de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate și valorificate carnea de porc și alte alimente de origine animală și nonanimală destinate consumului uman,
Reprezentanții DSVSA Buzău atrag atenția asupra sacrificării porcilor în scopul comercializării, în alte locuri sau spații, decât cele autorizate sanitar veterinar, fără controlul sanitar veterinar (inclusiv examenul pentru identificarea Trichinella spp.) de către persoane neautorizate. La ora actuală, în județul Buzău sunt autorizate 2 abatoare pentru sacrificarea porcinelor situate în localitățile Râmnicu Sărat și Cochirleanca.
Pentru a nu vă pune sănătatea în pericol, este indicat a se efectua examenul trichineloscopic, recomandă DSVSA Buzău.
 Examenul trichineloscopic se poate solicita Circumscripțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor din Buzău – Piața Crâng și Piața Centrală, și Râmnicu Sărat -Piața Centrală, după cum urmează:  în zilele 16.12.2018 și 21.12 – 23.12.2018 intervalul orar 08:00 – 18:00; în perioada 28.12 – 30.12.2018, în intervalul orar 08:00 – 16:00, și pe 6 ianuarie 2019 între orele 08:00 – 12:00.
Prețul pentru un examen trichineloscopic este de 10,71 lei. 
Comercializarea cărnii de porc neexpertizată sanitar veterinar se sancționează cu amenzi cuprinse între 20.000 și 40.000 de lei. Pentru a putea fi efectuat examenul trichineloscopic, proba de carne trebuie să fie compusă din: diafragmă/pilieri, mai exact mușchiul care separă cutia toracică de abdomen (adică plămânii de intestine), se arată în comunicatul direcției.
DSVSA ne recomandă să cumpărăm produse alimentare, carne de porc și produse din carne de porc numai din unități autorizate sau înregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.
În cazul în care sunt constatate nereguli care ar putea pune în pericol sănătatea publică, consumatorii pot apela la numerele de telefon; 0238725001, 0238725002, 0758097100, la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
//
sau call – center-ul A.N.S.V.S.A. 0800826787 și adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
//
.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *