Economie

Domnule Toma, vreți să fiți cinstit cu buzoienii, măcar în al XII -lea ceas?

Primarul Toma una a promis în campania electorală, alta a făcut! A promis că scade prețul la apă și a crescut impozitele locale. A promis că asfaltează străzile – ceea ce nici nu ar trebuie să fie promisiune de campanie – și a început tot felul de lucrări pe care le-a visat cu o noapte înainte.

Buzoienii ii spun că nu-i bine, însă folosește majoritatea din Consiliul Local și nu-i pasă de ce spun oamenii. E clar, în acest mandat consilierii locali au fost plătiți degeaba.

Ei bine, singura dată când poporul și-a spus cuvântul și a făcut-o răspicat a fost la Referendumul de unire cu Ținteștiul. Buzoienii au spus nu și nu a rămas! În rest, primarul nu ține cont de nimeni și de nimic. Din această cauză, Buzăul oraș magnet a ajuns scump, blocat, cu lucrări multe și proaste,

Care ar fi soluția pe viitor? Sistemul elvețian! Din respect pentru cetățeni – ceea primarul Toma nu practică – orice cheltuială majoră se face doar prin Referendum.

Avem acum toate instrumentele. S-a terminat Recensământul. Știm câți suntem. Se poate face o platformă de vot unde să fie supuse toate proiectele care costă mai mult de 500 000 de euro spre aprobarea buzoienilor. E simplu și ieftin. Sigur, nu-i exclus ca având acces la date să se încerce intimidarea unora dintre votanți, însă datele se pot securiza.

Pe aceeași platformă ar trebuie supuse la vot, în mod obligatoriu, împrumuturile. Știm noi, buzoienii, ce împrumuturi a contractat primarul Toma în numele nostru? Nu știm, așa cum nu știm nici costurile fiecărei idei și nici sursa de proveniență a banilor.

Primarul, îndrăgostit să se vadă în presă, uită mereu să ne spună și cât a costat fiecare centimetru făcut din banii noștri, dar și din bani europeni, pentru că sunt tot bani din banii noștri. Nu poți distruge un oraș motivând că ai luat fonduri europene. Ceri fonduri europene pe proiecte pe care le supui testului interesului general. Nu distrugi un oraș pe motiv vă ai bani europeni. Nu așa a fost și cu terenurile de sport în pantă?!

Deci domnule Toma, eu așa aș face. Aș asigura transparență reală și nu i-ași trata pe buzoieni ca pe proști, ci ca pe oameni care au un oraș și știu ce au de făcut cu el. Întrebați-i și veți rămâne surprins că au idei mult mai clare decât visați dumneavoastră noaptea, pe care dacă le foloseați nu blocați orașul în așa hal, încât persoana care va conduce Primăria din 2024 – sau bine ar fi mai devreme! – va trebui să repare ce ați stricat.  Asta dacă nu se va trezi că ați amanetat orașul pe ani mulți …

 

1 thought on “Domnule Toma, vreți să fiți cinstit cu buzoienii, măcar în al XII -lea ceas?”

  1. Asa estenu tine cont de nimic, face numai ce_i trece lui prin cap, iar un cartier ca Micro 14, n_a mișcat un pai, trotuare desființate și nereparate ,puse doar borduri, ca de aicea iese banul, gropi peste tot…
    Așteptăm și noi la vot…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *