Guvernul României

Sava George, pionul lui Ciolacu de la Agenția Domeniilor Statului

Sava George este fiu de fost primar liberal, care se dedulcește din bogățiile socialismului. Fost gonaci cu Ciolacu, Sava a rămas fidel amicului său Marcel, căruia îi știe bine trecutul.

Sava are toate ingredientele pesedistului de succes. Absolvent de liceu agricol, facultate la fără caiete, nu prea bun prieten cu munca, a luat de tânăr carnetul de partid, inițial de la Ion Vasile, fostul președinte PSD.

Doctorul Ion era mai selectiv, așa că Sava nu și-a găsit locul precum Stelică Borza, spre exemplu. Ciolacu însă l-a servit și-l are de nădejde chiar și atunci când îl detașează la alt partid. Spre exemplu, la alegerile din 2020, Sava George a fost detașat la ALDE.

E cunoscută tehnica lui Ciolacu de a bloca celelalte partide. Își trimite oamenii și le oprește dezvoltarea, aranjându-le candidaturi sortite eșecului, de la început. Cam așa i-a dat o mână de ajutor și lui Tăriceanu, prin George Sava. Sava a candidat pe la Consiliul Județean și a luat 2%. Deci, și-a făcut treaba motiv pentru care Ciolacu l-a rechemat sub flamura socialistă, ca să nu se piardă prin meandrele liberalismului aldist.

Traiectoria lui Sava este una clasică: jurist la fără frecvență pe la Primăria Ziduri, consilier pe ici pe colo, unde au fost bani, dar treabă puțină, subprefect, prefect, secretar general pe la Daia, etc.

Doar la stat, bine mersi!

Acum este funcționar al Primăriei Buzău. Ciolacu i l-a dat și lui Toma, dar Toma l-a găsit ca fiind analfabet și greu la scris, motiv pentru care nu l-a ținut prea mult în funcția de secretar al Primăriei Buzău. Era și Toma la primul mandat …

Ciolacu însă…apreciază calitățile lui Sava. E ascultător și folositor, după cum se vede. L-a ținut și prin Guvernul Orban la Ministerul Agriculturii, iar acum, când are toate butoanele, l-a selectat printre buzoienii care ocupă posturi cheie, prin care Ciolacu trebuie să se servească și să-și servească baronii, astfel încât să-l țină președinte.

Agenția Domeniilor Statului este un loc fierbinte și plin de bani. Pofte multe s-au adunat acolo, deci Ciolacu și-a pus un pion, pionul Sava. Ultimul scandal ușor, lăsat rapid în uitare de presa plătită, este o tentativă de pesedizare a 12000 de hectare de teren fertil. Pradă grasă! Georgică – așa cum îi spune inclusiv amicul Marcel – a executat pirueta, dar ceva s-a întâmplat și pentru a piti din urme a picat din funcția de șef la ADS. A căzut adjunct, pentru că, la rândul său știe multe.

Sava e unul dintre pionii prin care Ciolacu vrea să controleze partidul, folosind resursele statului. E parte din statul caracatiță la care Ciolacu lucrează de zor. Rămâne de văzut cum se va termina această aventură a României, pentru că țara noastră care chiar a intrat în zodia cancerului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *