Editorial

De ce crească costul orei de meditație?

Practica mediațiilor este pe cât de veche pe atât de românească. Putem face o listă cu argumente pro și contra, însă nu are rost.

Da, faptul că mai toți elevii fac meditație la diferite discipline în particular ne dă o idee despre învățământul românesc, însă nu putem nega utilitatea acestor meditații. Ele cresc nivelul de pregătire al elevilor români, iar creșterea se face pe banii părinților.

În același timp, meditațiile țin in sistemul de învățământ oameni pasionați care ar vedea insuficiente sumele încasate la școală.

Obsesia impozitării profesorilor care fac meditații nu are în vedere realitatea financiară a familiilor. Nu se impozitează profesorul, ci părintele, pentru că profesorul va crește costul meditației. Un cost mai mare al orei de meditație va scădea numărul de oare pe care un părinte își permite să le plătească pentru copilul lui.

E clar, familiile care sunt implicate în pregătirea copiilor lor, caută alternative de pregătire privată. În mod normal, un stat condus de oameni de bun simț, ar fi privit nevoia lecțiilor particulare din perspectiva elevilor.

Eu aș fi creat un fond special și un card special prin care să finanțez elevul ca el să-și poată plăti profesori în particular. E normal să-i dau elevului această șansă. Poarte nu are mereu încadrarea pe care și-ar dori-o, poate numărul mare de elevi din clasă îi scade puterea de concentrare, poate nu-i place profesorul. De ce să nu aibă alternativă?! De ce să nu primeze interesul lui?!

Eu cred că ar fi cazul ca sistemul meditațiilor să se păstreze în făgașul lui tradițional. Nu cred că sunt profesori care nu-și fac treaba la clasă pentru că-i vor pe copii acasă. Cine nu-și face treaba în timpul oarelor, nu face mare lucru nici în privat, iar profesorul care nu are succes la examene nu e căutat nici la clasă și nici în privat. Totuși, dacă statul nu poate îmbunătăți funcționarea școlii, măcar să nu atenteze și la performanța pe care elevii o pot atinge prin lecții private.

https://paulnegoita.ro/2022/04/29/si-interesul-elevilor-unde-este/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *