Fără categorie Justiție

De ce sunt atacate Farmaciile Iris de șefii anumitor instituții ale statului? Începuturile unei mizerii politico-economice

Voi începe publicare unei istorii care pare ruptă din filmele cu mafioți. Voi publica documente și informări pentru a se ști ce se întâmplă cu adevărat la Buzău. În primul episod vor vorbi despre încercarea eliminării Farmaciilor Iris și Crâng de pe piața locală, pentru a crea monopol unui grup politico-economic, cu afaceri în domeniul farmaceutic.


Începuturile unei mizerii

În urmă cu patru ani societatea noastră a fost supusă la o presiune imensă de către Casa Județeană de Sănătate și de Casa Națională de Sănătate.
Totul a plecat ascensiune în politică a domnului Marcel Ciolacu și de implicarea sa, prin Mihai Ciolacu, nepot de frate, în acționariatul unui grup de firme din domeniul farmaceutic.
Operăm pe raza Județului Buzău de peste 25 de ani și nu am avut reclamații sau sancțiuni. De probleme penale nici nu poate fi vorba.
Activitatea s-a dezvoltat în timp, iar în mediul rural, am ajuns la insistențele primarilor care doreau farmacii în comunele lor.
Prin 2004, președintele director general al CJAS Buzău, ne-a invitat la o discuție. În birou era un domn pe care-l vedeam pentru prima dată, Isac Costel. Directorul ne-a propus să împărțim județul. Am refuzat un asemenea târg. Totuși, județul s-a împărțit între Marcos Provit, creația domnilor Marius Neagu și Isac Costel și firma Mazaro, unde acționar era Florin Toader, finul primarului de atunci al PSD, Constantin Boșcodeală. Domnul Toader a înființat farmacii în localități unde eram noi, Marcos Provit în alte localități.
Prin 2017, Toader Florin a venit la noi să-i cumpărăm farmaciile. Am refuzat și am decis să înființăm pe cont propriu o farmacie în localitatea Pietroasele din Județul Buzău, unde noi nu aveam. Am realizat că firma domnului Toader va dispărea și am depus diligențele necesare în vederea înființării la Pietroasele a unei farmacii.
Am înființat farmacia în 2018, a fost autorizată de către Ministerul Sănătății și am depus documentele de intrare în contract cu Casa de Asigurări Buzău. Nu am știut că că domnul Florin Toader și-a înstrăinat firma către Marcos Provit și că la Pietroasele devenim pentru prima dată concurenți direcți.
Am depus timp de trei luni solicitare de intrare în contract cu CJAS Buzău. Pentru prima dată în relația noastră cu CJAS Buzău se tot proroga semnarea contractului, pe motiv că era dosarul incomplet. Avem experiență și știam cum să construim un dosar un dosar complet, dar nu am protestat împotriva unei aparente neglijențe a celor de la Contractări, care tot se făceau că nu găsesc toate documentele. Am aștepta deoarece nu doream un conflict cu conducerea CJAS, preluată de o apropiată al domnului Ciolacu, Raluca Alexandru, adusă timp de două luni la departamentul de Control, apoi numită, director general.
Nu am știut că în tot acest timp se urzește împotriva noastră o acțiune menită să ne scoată de pe piața farmaceutică, în beneficul Marcos Provit, care avea acum farmacii preluate în localitățile unde funcționam și noi.
Tot acest context a coincis cu implicarea domnului Mihai Ciolacu în afaceri farmaceutice.

Va urma!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *