Justiție

Laurențiu Pantazi, șeful Poliției Buzău – indicii că protejează un director din Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, care face publice date secrete din sistemul electronic

 

Despre domnul Laurențiu Pantazi se spune că este omul sistemului politic local, făcând jocul cui trebuie, prin intermediul unei structuri interne pe care și-a creat-o în ani de dominație și pe care a întărit-o prin tot felul de mijloace, unele ortodoxe, precum relația dintre nași și fini, altele neortodoxe, despre care se plâng angajați ai instituției, de la șef de serviciu în jos, evident.

Nu aș fi crezut că este așa, pentru că și eu, ca orice român tot mă amăgesc că țara mai aparține încă românilor, dar realitatea îmi contrazice mereu optimismul. De fiecare dată când am apelat la serviciile Poliției Buzău și am fost văzută pe acolo mi s-a spus: Cât este Laurențiu Pantazi șef la Buzău, totul e politic și nu rezolvi nimic, totul va sta pe loc, nu ai șanse pentru că ajunge la cine trebuie plângerea! Te lupți cu morile de vânt, pentru că și la DNA, unde sunt denunțuri împotriva domnului Pantazi, are o rudă apropiată.

În fine, aș dori să nu fie așa, dar constat că fix așa este!  Nu mă mir de zidul de protecție și uitarea care se așterne peste orice caz serios, care afectează societatea, așa cum este cel de folosire a datelor din sistemul asigurărilor de sănătate de către un director al CJAS Buzău. Nu pot să uit cum amenințarea la care am fost supusă de Costel Isac de la Marcos Provit s-a soldat cu … clasarea cazului, deși venea după ce o angajată tocmai îmi povestise ce nereguli fac, nereguli de care Poliția nu s-a preocupat și pe care Isac le știa, pentru că altfel nu încerca să mă intimizeze.

Dar cum era să se preocupe Poliția de ceea ce descoperisem eu, atâta vreme cât punctul de lucru respectiv opera pe o firmă unde este acționar și Mihai Ciolacu?!  Totuși, înainte de clasare, polițistul care a instrumentat cazul a făcut ceva: m-a sfătuit să-i las în pace!

Dar să revenim la cazul foarte grav al directoarei contractări de la Casa Județeană de Sănătate Buzău, conducătorul de facto al instituție, care trage date din sistem și le folosește pentru a face jocuri economice.

Acțiunea Simonei Anghel este deosebit de gravă. Faptul că sistemul a devenit permeabil și în presă au apărut nume și CNP -uri ale pacienților este foarte grav. Însemnă că siguranța datelor medicale ale fiecăruia dintre noi sunt puse la mezat, iar intimitatea noastră ne este încălcată de un directorul Casei Județene de Asigurări, care acces la viața fiecăruia și la informații economice despre oricine.

Au fost dezbateri ample despre cardul se sănătate și faptul că adunând acolo toate datele, fiecare dintre noi devenim vulnerabili. Cine îți cunoaște datele medicale, poate face ce vrea cu tine. Îți știe vulnerabilitățile și poate acționa contra ta!  Sunt celebre cazurile în care au fost concediați oameni după ce s-a aflat că suferă de o boală sau alta. Cu datele medicale se poate specula orice din parte cui le are. Dovada e chiar în cazul de față! Practic, ceea ce crezi că este confidențial, că știi nu mai tu și medicul tău, prin faptele unor angajați precum Simona Anghel și sub privirea galeșă a domului Pantazi, cine are putere se poate uita în istoricul tău medical  și-i poate folosi informația împotriva ta și a familiei tale. Anghel așa procedează!

Cine mă poate convinge că Anghel Simona a făcut așa doar în cazul firmei unde lucrez eu și nu procedează în general astfel? Cine mă poate convinge că doamna Anghel nu urmărește direct în sistem, prezența la medic a unui pacient și nu descarcă datele despre tratamentul primit, urmărind totul până la final? Nimeni!

Ei bine, Simona Anghel a recunoscut că a furnizat date din sistemul informatic al Casei Județene de Asigurări și a recunoscut, implicit, că are acces la sistem, fără implicarea informaticianului, Se zvonea la un moment dat că sunt funcționari care au acces de acasă la sistem, deoarece fac raportări, în particular, pentru firme private.  Nu știu dacă este așa, dar sunt sigură că Poliția Buzău ar evita să verifice. Totuși, în cazul Anghel totul e limpede! A dat și documente secrete unor oameni de casă ai grupului politico-economic care operează în zona farmaceutică la Buzău – Călin Bostan, spre exemplu -; și a dat informații care au caracterul de secret de serviciu deținătorului unor conturi false de Facebook, pe numele lui Miron Fănel.

Cu toate că a recunoscut fapta, familia Pantazi s-a făcut zid de apărare al doamnei Anghel, iar aceasta, deși a săvârșit fapte extrem de grave pentru un funcționar public, continuă să ocupe aceleași post, să încaseze aceeași bani și să aibă acces la aceleași informații.

În acțiunea de spălare a faptelor doamnei Anghel – acțiune care probabil i-a fost comandată pentru că altfel nu se explică implicarea totală a familie Pantazi -, pare că se implică ambii soți.

Doamna judecător Pantazi și-a făcut treaba în civil, unde a copiat cu greșești de ortografie cu tot, textul prin care avocata doamnei Anghel voia să o dezincrimineze, devenind din judecător avocat și ne-a urecheat bine pentru îndrăzneala de a ne căuta dreptatea, iar domnul comandant Pantazi, pare că ține pe loc finalizare dosarului de divulgarea a secretului profesional de care se face vinovată doamna Anghel, de mai bine de un an.

Slavă Cerului că pe lumea asta mai sunt și oameni corecți. Sentința doamnei Crenguța Pantazi a fost casată la Curtea de Apel Ploiești și a fost retrimisă la rejudecare la Buzău, ceea ce, evident, este o notă extrem de proastă pentru cariera unui judecător cu pretenții.

Cazul de mai sus pare unul particular. Nu e deloc așa! Sub o formă sau alta se poate repeta fiecăruia! Din acest motiv voi continua să-l prezint, în desfășurarea lui. În definitiv, sunt lucruri evidente, care trebuie cunoscute!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *