Local

Chirurgul Marius Anastasiu a ”marcat” un real succes la Congresul Societății Italiene de Chirurgie de Urgență și Traumă 2018

Doctorul Marius Anastasiu, șeful secției Chirurgie Generală din cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău a înregistrat un succes european la Congresul Societății Italiene de Chirurgie de Urgență și Traumă 2018. Lucrarea ”Tehnici de închidere precoce a laparostomei în abdomenul septic”, prezentată recent în cadrul acestui congres de la Roma, a fost un real succes, confirmat de dezbaterile academice care au avut loc între chirurgii de top din Europa. Medicul  buzoian promovează o nouă tehnică de închidere a unor astfel de intervenții – Vacuum Assisted Closure (VAC System), o tehnică ce utilizează presiunea negativă și care permite o închidere precoce a abdomenului, cu reducerea morbidității post-operatorii.  

Dr. Marius Anastasiu practică această metodă de zece ani, după un stagiu de specialitate în Franța, și promovată la nivelul întregii secții de Chirurgie Generală a Spitalului Județean de Urgență Buzău  în ultimii trei ani, aduce, pe lângă creșterea ratei de supraviețuire și vindecare a pacientului, și un impact pozitiv asupra resurselor  financiare ale unității medicale.

Studiul prezentat de dr. Marius Anastasiu demonstrează încă o dată că ”se poate face performanță și într-un spital de provincie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *