Fără categorie

Balastul zdrobitor al gunoiului social

BALASTUL ZDROBITOR AL GUNOIULUI SOCIAL

Nu există activitate care să nu genereze deşeuri. O societate, cu cât este mai bogată, cu atâta produce mai mult gunoi.

Desigur, gunoiul este şi el util. Cel organic fertilizează pământul în agricultură. Cel anorganic se poate recicla în industrie.

Mult mai gravă e situaţia gunoiului social. Îl întâlneşti la tot pasul, deşi nu e uşor de recunoscut! De multe ori, se ascunde sub impresionante conturi bancare. Iar mirosul împuţit al ignoranţei e bine mascat sub cele mai scumpe parfumuri. Nu există monstru mai periculos decât ignoranţa!

Nimic nu desfigurează mai oribil chipul României de azi decât ceata numeroasă şi gălăgioasă a parveniţilor. De la volanul unei limuzine de lux, scuipă printre dinţi coji de seminţe. Dar şi opinii, preluate imediat de presa liberă şi avidă de bani!

Am văzut recent la televizor un imbecil de succes, cocoţat pe un jilţ aurit, înconjurat de ziarişti plătiţi şi de icoane. Îşi da cu părerea despre virus. Care, aţi ghicit, în opinia sa de gunoi intelectual, nu există. Totul e o făcătură, la nivel mondial! Ce doctori? Ce OMS? Care pandemie frate? Că el bea agheasmă la micul dejun, se roagă de şapte ori pe zi şi virusul nu-l atinge! De ce să purtăm noi mască, dacă Dumnezeu ne-a făcut fără mască?

Prostia, deşi nu are la bază un virus, este extrem de molipsitoare. Când aude că un miliardar, chiar dacă e idiot, spune că virusul nu există, prostul de serie e imediat de acord. Crede că aşa s-ar putea să ajungă şi el miliardar. Dar nu va ajunge! Va îngroşa doar stratul de gunoi social.

Am citit atent istoria gripei spaniole, care a bântuit planeta ani buni, acum un secol. A debutat la fel de nevinovat şi de blând ca şi Covid 19! Doctorii au tras toate semnalele de alarmă! Dar proştii se aşteptau să vadă munţi de cadavre pe străzi, din prima zi. Constatând că nu e aşa, au luat repede totul în râs. Poliţia îi fugărea şi îi amenda, dar ei continuau să râdă şi să înjure, ignorând pericolul. Îşi dădeau cu presupusul, suspectau politica mondială. Ca toţi proştii, vedeau peste tot numai conspiraţii şi scenarii!

După valul întâi al gripei spaniole, prostimea şi-a aruncat măştile şi a ţinut-o câteva zile numai în chefuri! Dar au urmat alte valuri ale epidemiei. Din ce în ce mai înalte. Boala a intrat în faza contaminărilor exponenţiale, când numai Dumnezeu mai poate controla situaţia. Doctorii au dat din umeri, neputincioşi! Şi moartea a început să secere. Mai întâi un milion. Apoi zece! Bilanţul final a arătat peste o SUTĂ DE MILIOANE DE MORŢI!

Azi, gunoiul social îşi poate transmite duhoarea toxică mai uşor ca acum un secol. Beneficiază de presă on line, de reţele de socializate. De aceea toată planeta pute! Inclusiv mediul politic. Mari politicieni ai lumii, de la Donald Trump la Olguţa Vasilescu au sfidat public măştile şi măsurile de prevenţie dispuse de medici. Acum, de când văd şi ei creşterile statistice ale parametrilor epidemiologici au devenit mai rezervaţi! Dar e târziu. Răul cel mare s-a produs şi va fi tot mai greu de îndreptat prin acţiuni omeneşti.

Acum şase luni, când la Wuhan izbucnise coşmarul şi în Italia murea primul om, la noi era veselie mare. Când autorităţile au luat primele măsuri, hlizeala era maximă! Prin februarie, în sfârşit am putut şi noi să ne lăudăm că avem un contaminat! Păi, pentru un infectat oprim noi economia? Iată ce idioţi ne conduc!

Dar, conform scenariilor anticipate de specialişti, numărul celor infectaţi a început să crească. Am ajuns repede la 1000. Apoi am depăşit 10.000! A căzut astfel bariera psihologică din scenariul optimist! Când am ajuns la 14.000, ignorând pericolul iminent, gunoiul social din politică a cerut insistent relaxarea! Vrem la mare! Vrem la teatru! Vrem la restaurant! Vrem la biserică! Atunci virusul a scăpat din eprubetele Ministerului Sănătăţii! A ajuns în cloaca politică! În Parlament, la CCR, la Avocatul Poporului. Cum peste tot era gunoi social din belşug, acesta şi-a impus punctul de vedere!

Care e situaţia azi? Am trecut de 50.000 de infectaţi! Ieri am identificat 1300 cazuri noi de contaminare! Dar gunoiul social omniscient continuă să hăhăie! În zadar doctorii mari ai ţări spun că LUPTA CU PANDEMIA NU SE CÂŞTIGĂ ÎN SPITAL, CI ÎN SOCIETATE! Gloata ignorantă ştie mai bine! Râde şi grohăie!

Ce ne aşteaptă? Dacă urmărim dinamica evoluţiei bolii, în perspectiva contaminărilor exponenţiale e uşor de prognozat. În absenţa vaccinului, peste un an România va avea UN MILION de contaminaţi. Iar peste doi ani vom putea raporta, cu mândrie patriotică, infectarea INTEGRALĂ a multimilenarului popor român!

Chiar şi atunci, gunoiul social şi gloata admiratorilor (cei rămaşi în viaţă, desigur) vor continua să hăhăie! Şi să grohăie!
Valeriu Butulescu

Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *