Editorial

Aveți și dumneavoastră lacrimi domnule Toma?

Aveți și dumneavoastră lacrimi, domnule Toma? Eu nu le-am văzut, dar așa scria în presa care vă tămâiază de dimineața până seara.

Am văzut însă lacrimile de neputință și de suferință pe care le-ați creat celor de pe Transilvaniei, spre exemplu. Lor, ca să fiți sigur că-i falimentați, le-ați pus pun polițist local să nu permită nimănui să parcheze. Ei au lacrimi domnule Toma, pentru că au copii de crescut și ceea ce faceți înseamnă foame pentru multe familii. Ei au făcut ceva de la zero, nu au luat fabrici, uzine și vile de la statul comunist. Ei din atât trăiesc, iar dumneavoastră pe banii noștri, pe benzina noastră și în detrimentul altor activități de protecție a populației ați pus un polițist local să le blocheze activitatea. Unii au falimentat, domnule Toma. Oare ei și copiii lor au lacrimi? Despre lacrimile lor de ce nu scrie presa?

Am văzut lacrimile la un bătrând dintr-un cartier al Buzăului. Închiriază o mică clădire și își mai îndulcește traiul din pensie. Știți, omul nu are pensie specială cum veți avea dumneavoastră și cum au colegii de partid și nici nu e prin consilii de administrație să încaseze câte 2500 de lei pentru o ședință, cum sunt pensionarii din jurul dumneavoastră. Știți cum l-ați făcut să plângă? Știți cum era să facă infarct? V-ați trimis oamenii care v-au împrumutat agresivitatea când e vorba de bani și l-au executat. I-au luat cam 15000 pentru că funcționa acolo o firmă. Nu încasase atât de mult tot anul, dar i-ați băgat mâna în buzunar și i-ați luat. Nu e singurul. Toate chiriile au crescut din cauza agresivității cu care-i taxați pe oameni. E mare necaz domnule Toma pentru că pe ei îi jupuiți fără milă și duceți banii la Gloria sau hrăniți clica din jur. Vă spun eu, lacrimi ca acest bătrân nu ați avut niciodată! A ajuns la bătrânețe să se simtă jefuit în orașul unde a muncit.

Am mai văzut lacrimi, dar mai ales sudalme grele la cei care și-au făcut mici afaceri în Centru. lăsați jocul penibil și presiunea cu blocatul orașului. L-ați blocat și trebuie să plătiți! Domnule Toma pentru ca o firmă mică să își facă un vad, o clientelă e nevoie de timp. Sunt ani de muncă în spate, iar dumneavoastră le-ați distrus munca!! Da, le-ați distrus-o! Ei au nevoie de predictibilitate, au nevoie de impozite acceptabile, de parcări, de comportament normal. Nu le-au avut și vă scriu și în numele lacrimilor lor!

Să știți că nici șoferii blocați în trafic ca să vă plimbați dumneavoastră fudul prin Centru, nu sunt fericiți. Lor le plâng copiii plictisiți de atâta așteptat în mașină.

Mai plâng și cei care au copilărit în Buzău ….și văd că e mutilat.

În loc să simulați lacrimile mai bine gândiți. Gândiți la oameni și la nevoie lor. Gândiți la funcționarii care nu au curaj să vă spună adevărul în fața. Gândiți la ceea ce aveți de făcut astfel încât să aveți măsură în toate. La Buzău măsura s-a pierdut.

Nu vă victimizați pentru că nu este vinovat cine a reclamat prostiile făcute. Nu el și nici buzoienii nu sunt vinovați că nu ați obținut avizele legale. Apropos, aveți aviz de la Poliția Rutieră pentru nebunia făcută în Centru? Intră și Centru între zonele blocate de suspiciunea de fraudă?

Domnule Toma buzoienii plâng să s-au lăsat mințiți. În ceea ce mă privește, mi-ați fost oarecum indiferent până când am văzut cum tratați firmele locale. Atunci am realizat că sunteți la fel ca Ciolacu,  tot cu o mie de fețe și fără obraz.  Deci, nu vă victimizați, ci reparați. Reparați sau plecați. Dați dovadă de demnitate. Parcă în trecut ne ameninți cu demisa? Curaj, domnule Toma! Ștergeți lacrimile și lăsați orașul pe mâna altora, care nu-i fac pe oameni să plângă.

Violeta Moraru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *