Local

Buzău – oraș blocat! Și în trafic, dar și la finanțare!

În martie anul trecut Domnul Primar Toma anunța că anul 2021 va fi citez “ anul marii asfaltări și dezvoltări”. Suntem la mai bine de un an distanță și asfaltarea e deja blocată prin atâtea promisiuni și premii.
Bulevardul Unirii arată ca după bombardamente, buzoienii din zonă fiind deja disperați de lunile care se scurg sub praf, mizerie, gropi și promisiuni. Lucrările deja făcute au fost de slabă calitate, iar de două luni pavajul începe sa cedeze, devenind capcane pentru pietoni! Antreprenorii din zonă își închid magazinele, șoferii își strică mașinile prin gurile de canal, iar parcarea a devenit aproape imposibilă.
Proiectul Transilvaniei a fost modificat de Primăria Buzău, excluzând zona de piste pentru biciclete, că așa a decis administrația, după ce deja primise aprobarea pentru proiect. Iar acum, finanțarea este oprită, pentru că un proiect nu îl schimbi după bunul plac, chiar dacă ești primar! Decât dacă îl faci pe banii tăi!
Chiar dacă încă de anul trecut prețurile au crescut constant la materialele de construcții, in loc sa termine proiectele deja începute, domnul Toma a decis să mai deschidă un șantier, în Piața Daciei. Să ne facem că muncim, că dezvoltăm, dar nu și că terminăm! Pare că din rezultatele activității de antreprenor nu a învățat mare lucru!
Azi, în conferința de presă, domnul primar a anunțat că va înlocui finanțarea din fonduri europene cu credite bancare! De unde domnule Toma? Primăria Buzău are deja un grad enorm al datoriei!
In 2021 Primăria Buzău a cheltuit 34 de milioane de lei pentru sport (10% din buget) și doar 19.4 milioane de lei pentru străzi! În 2022, trimestrul 1, a cheltuit pentru sport 8,6 milioane de lei și doar 2,9 milioane de lei pentru străzi! A meritat?
Singurul proiect parțial finalizat fiind lacul Iazul Morilor, care a secat în octombrie anul trecut și care a rămas o glumă a dezvoltării urbane! Dar o glumă care a bătut Parisul!
Grijile domnului Primar au fost altele: echipa de fotbal, premiile plătite și refendumul de unire cu Țintești!
A demonstrat ZERO predictibilitate, ZERO analiză și ZERO dezvoltare! A oferit însă din plin promisiuni, spectacol mediatic plătit de Primărie și indiferență! Au curs zeci și zeci de articole plătite prin care Buzăul era orașul cel mai dezvoltat, pe hârtie! Acum e aproape de faliment!
Anul trecut îi explicam la RealitateaTV că ce a promis va deveni praf și pulbere până la final de mandat. Că nu e conștient de ce înseamnă investitii sustenabile și finanțare europeană! Acum ne-am ales cu un oraș blocat: traficul e insuportabil, aerul e poluat, proiectele nu au finanțare!
Cine suferă? Buzoianul care nu are unde parca, care face o oră din centru până acasă, zecile de mii de oameni care trăiesc lângă șantiere fără termen de finalizare, toți buzoienii care vor plăti prin taxe mai mari grandomania unui primar!
Un primar care se pregătește de alte premii dar și de alte războaie cu CJ, cu opoziția, cu UE, cu legea!
Mihai Moraru
Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *