Local

Atmosferă de poveste pe holurile GPP nr 18 Buzău.Expoziţia-Concurs ”În așteptarea Sărbătorilor de Iarnă”, ediția a VII-a

Expoziţia-Concurs cu participare naţională „În așteptarea sărbătorilor de iarnă”, eveniment prilejuit de bucuria apropierii sărbătorilor de iarnă, aflată la cea de-a şaptea ediţie, este organizată şi coordonată de cadrele didactice de la  Grădinița cu Program Prelungit nr 18 Buzău.
 Activitatea face parte cadrul Proiectului   Educativ  cu participare naƫionalã ,,SIMFONIA  IERNII’’ ediţia    a VII-a ,   proiect  aprobat  şi  înscris  în C.A.E.R.I, Anexa nr.7 la ordinul ministrului educaţiei naţionale nr.3076/17.01.2018, pagina 7,  rând 262.
Expoziƫia-concurs a reuşit sã atragã un număr foarte mare de participanți, înscriindu-se aproximativ  400 de preșcolari și școlari mici, pasionați de activitățile artistico-plastice și practice din peste 60  unităţi şcolare din ţară şi judeţ. Concursul s-a desfășurat pe 3 secțiuni: desen-pictură, colaj și podoabe pentru sărbătorile de iarnă și pe două nivele de vȃrstă – nivel preșcolar și nivel primar.
”Scopul concursului este valorificarea potenţialului artistic şi creativ al copiilor, prin intermediul activităţilor plastice şi practice, cultivarea şi menţinerea interesului pentru păstrarea tradiţiilor specifice sărbătorilor de iarnă. Este ştiut faptul cã activităţile artistico-plastice au rolul de a cultiva spiritul creativ, iar înţelegerea artei începe din copilărie, prin înţelegerea noţiunilor specifice, prin educaţie, prin limbajul şi gramatica artei.
Toate lucrările înscrise în acest concurs  prezintă o ilustrare cât mai amplã şi completă a frumuseţii obiceiurilor de iarnă, astfel predominã imaginile specifice sãrbãtoririi Sfântului Nicolae, Sărbătorilor de Crăciun şi Anului Nou. Comisia de evaluare a lucrărilor a fost formată din cadre didactice specializate,  directorul unităţii iar preşedintele  juriul fiind doamna inspector învãƫãmânt preşcolar, profesor Ivan Cristina. S-au acordat premii, mențiuni dar și diplome de participare”, ne-a declarat doamna profesor Lucia Șomoiag, directorul unităƫii organizatoare.
”Şi  în acest an expoziƫia concurs a reuşit să antreneze un număr mare de cadre didactice și preşcolari/elevi talentaţi, cu înclinaţii artistice care au arăta prin lucrările lor atât modul în care percep ei Sărbătorile de iarnă, cât și îndemânarea de a confecţiona ornamente de Crăciun. Este bine ştiut faptul cã în fiecare zonă a ƫării, sărbătorile de iarnă sunt  trăite şi percepute într-un mod diferit. De aceea, noi, cadrele didactice  trebuie să le transmitem elevilor dorinţa de a întâmpina cu sufletele deschise aceste sărbători şi de a păstra obiceiurile specifice zonei în care trăiesc. Felicitãri tuturor paticipanƫilor, cadrelor didactice îndrumãtoare şi îi aşteptăm cu drag  la următoarele activităƫi organizate de unitatea noastră şcolară”, ne-a declarat doamna profesor Daniela Teodorescu, iniţiatoarea acestui  proiect.
Persoanele interesate sunt așteptate să admire lucrările acestei expoziţii până pe data de 30 decembrie 2018 la Grădinița cu Program Prelungit nr 18 din Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *