Local

Evenimente din ”Programul proiectelor, manifestărilor și activităților culturale, ștințifice și artistice”, dedicate aniversării Centenarului României, se vor desfășura joi, 20 decembrie, în diferite locații din municipiul Buzău

Seria evenimentelor din ”Programul proiectelor, manifestărilor și activităților culturale, ștințifice și artistice”, dedicate aniversării Centenarului României, în anul 2018, întreprinse de Primăria municipiului Buzău, continuă.
Astfel, joi, 20 decembrie, cu începere  de la ora 9.00, la sala de sport a Școlii gimnaziale ”George Emil Palade” Buzău va avea loc o lecție de istorie prin desen la care vor participa peste 200 de copii din grădinițele buzoiene.
Începând cu ora 10.00, Sala Maximilian, cea mai mare sală de spectacole din Buzău, situată în cadrul Casei de Cultură a Sindicatelor, va găzdui spectacolul de teatru ”Eroii neștiuți ai Unirii”. Piesa de teatru, având în distribuție actori de la Teatrul Bulandra din București  și Tîrgoviște, se va juca în prezența a 450 de copii de la școlile gimnaziale din municipiu.
Două ore mai tîrziu, în jurul orei 12, la Sala Nicu Constinescu din palatul Comunal va avea loc lansarea de carte pentru mai multe volume realizate în proiectul ”Biblioteca scriitorilor buzoieni”, din programul de Centenar.
Seria activităților din programul proiectelor dedicate Centenarului se va încheia în jurul orei 13, cu un ceremonial militar și religios organizat cu prilejul dezvelirii bustului de bronz al lui Vasile Voiculescu. Sculptura va fi amplasată în parcul din spatele Palatului Comunal, loc care va căpăta și numele marelui poet, prozator și medic militar, Vasile Voiculescu, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al municipiului Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *