Local

Atenție elevi și părinți! Anul acesta, elevii din clasele a VII-a și a VIII-a vor susține simularea Evaluării Naționale

Ministerul Educaţiei Naţionale organizează, în perioada 11 – 13 martie 2019, la nivel național, simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a (EN VIII), la care participă, în premieră, și elevii clasei a VII-a, se arată în comunicatul de presă al M.E.N.
Simularea se adresează celor aproximativ 350.000 de elevi înscriși în clasele VII-VIII la începutul anului școlar 2018-2019.
Calendarul simulării EN VIII din acest an are următoarea configurație:
o 11 martie – Limba și literatura română
o 12 martie – Matematică
o 13 martie – Limba și literatura maternă
o 22 martie – Comunicarea rezultatelor
Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, de când s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.
Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE). Corectarea lucrărilor va fi realizată de către doi profesori, de regulă, din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.
Precizăm că obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *