Local

A fost declarat focar de viroze respiratorii la Colegiul Național B.P. Hasdeu

La Colegiul B.P. Hasdeu Buzău, Direcția de Sănătate Publică Buzău a fost declarat joi focar de viroze respiratorii. Anunțul a fost publicat pe site-ul Direcției de Sănătate Publică Buzău, după ce în după amiaza zilei de miercuri, 6 martie, medicul de colectivitate de la Colegiul Hasdeu a sesizat autoritatea de sănătate publică la nivel local cu privire la numărul mare de copii cu probleme respiratorii, înregistrat într-o singura clasă.
În data de 6 martie a.c., la Colegiul BP Hasdeu, din numărul total de elevi ai unei clase de a IX-a au fost înregistrați 18 absenți. Dintre aceștia, 15 adolescenți au acuzat simptome de infecții respiratorii. Un singur caz a fost confirmat prin test rapid ca fiind suspect de gripă.
Reprezentanții DSP Buzău au recomandat personalului medical al unității de învățământ o monitorizarea zilnică a colectivității, intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție. De aseamenea,  au fost recoltate probe ce au fost trimise la Institutul Cantacuzino tocmai pentru a se confirma sau infirma circulația virusului gripal.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *