Local

Adevăruri grave despre primarul Toma spuse de angajați ai Primăriei

Primarul Toma și-a făcut un renume din comportamentul său agresiv în relația cu cei din jur. Cei mai loviți au fost angajații Primăriei, alții decât cei aduși de la fostele firme pe care le-a falimentat.

Am selectat câteva texte:

E atat de facil sa comentezi de pe margine, fără să fi fost măcar o secundă în miezul problemei! Pentru edil nu există verbul a protesta, sa ne întelegem. Stiti cum si-a inceput mandatul Toma? Amenințând. Înjurând. Pe cine? Pe niște funcționari licentiati, dublu sau triplu licentiati, cu studii adevărate, cu experiență, cu o conduită conformă fișei postului, cu o pregătire mult, mult superioară atât primarului, cât si acolitilor metalurgisti adusi din șomajul unde el i a trimis. Un manager cerebral s-ar fi folosit de experienta acestor oameni care nu erau nici oamenii lui Boscodeala, nici ai lui Frățilă, nici ai lui Frânculescu sau Nedelcu. Erau niste profesioniști prin care Toma iși ducea la îndeplinire cu onoare mandatele. Acestor oameni le-a spus, inca din primele zile de mandat ” daca nu plecați voi, va fac eu să plecati singuri”. De ce? E lesne de înteles pentru orice om destept. Cei mai sensibili s-au imbolnavit si chiar au murit. Altii au demisionat sau si-au luat transferul in alte institutii importante unde li se recunoaste valoarea profesionala. Multi i-au tinut piept, apoi s-au pensionat și isi continuă cu succes activitatea în privat. Acesta este adevarul, nimeni nu poseda lașitatea de a se ascunde după nume false. Vreți să credeți, bine! Nu vreți să credeți, vai vouă, dar uite că suferim toți intr-un oraș distrus în care nu se mai poate respira.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Pertinente si dureroase cuvinte! Asa este, au murit oameni in Primaria Buzau, din cauza presiunilor, si nicio mustrare de constiinta atat din partea alesului, cat si a „adușilor” metalurgisti, ilegal ocupanti ai unor functii publice si total incompatibili cu acestea.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

S-a luat atitudine. Sunt plangeri penale. Dovezi, martori. Nu discutăm politică, însa, dacă ai spatele asigurat de la nivel central, tu ales local, de sus de tot, cei de jos mor cu dreptatea in mână. Fiti sigura ca s-a luat si se ia atitudine de catre oamenii care nu s-au lasat cumparati, injositi, umiliti. Cititi rapoartele anuale ale Camerei de Conturi la primaria Buzau si o sa va cruciți cate incalcari ale legii s-au intamplat in ultimii 7 ani si pe care DNA se face ca nu le vede. Comenzi politice!
Și NU, IN BUZĂU NU S-A FĂCUT NIMIC, S-A DISTRUS. Proiecte incepute si neterminate, lucrari de foarte proasta calitate, mizerie, trafic infernaal, investitii zero, somaj si taxe locale la cele mai inalte cote. Asta nu inseamna ca s a facut ceva. Dati-mi doua exemple! Eu nu am.

Doina Bîrlă

Interesante sunt și cele scrise de doamna Mihaela Preotu:

Și noi funcționarii din Primaria Buzău avem lacrimi d-le Primar! Și noi avem demnitate d-le Primar …cu noi NU ați vrut sa faceți echipa…noi nu suntem pe placul Domniei voastre…de ce, pentru ca avem experiență și va spunem ca Administrația Publică nu se măsoară cu sublerul? V-ati creat propria echipă cu oamenii fideli ce v-au fost aproape în falimentarea și deschiderea altor firme….mai devreme sau mai târziu ADEVARUL VA TRIUMFA!! aveți o conștiință liniștită d-le primar?! Trebuie sa nai moara salariați ca să pricepeți….abuzurile și discriminarea în Primaria Buzău sunt în floare d-le primar….sunteți fericit?! Va doare sufletul d-le Primar?! Sufletul meu plânge d-le primar…sunteți făptuitorul tuturor abuzurilor MORALE, EMOTIONALE , PROFESIONALE …sunteți campion la „băgat în pi__a măsii de directori „…și la dat cu pumnul în masă ca așa vreți să interpretați legea d-le primar …mai devreme sau mai târziu toate se vor întoarce d-le Primar…reversul medaliei d-le Primar …efectul de bumerang al universului d-le Primar…ați venit atât de plin de ură …pe noi funcționarii publici ( ca de eram oamenii lui Boscodeala) și pe polițiștii locali….acum aceasta ura o răsfrânge asupra orașului…Buzău oraș BLOCAT …Asta este VIZIUNEA și MUSIUNEA dvs și a echipei Kaizen…?? Ați economisit ANI LUMINĂ cu implementarea kaizen ca să blocați un oraș intreg???
Sper ca sunteți tare mândru de aceste realizări d-le Primar….doriti un premiu, ceva d-le Primar??
Bunica mea avea o vorbă (Dumnezeu sa o ierte): A Fi OM E LUCRU MARE!
BINE FACI, BINE GĂSEȘTI !
CE TIE NU-ȚI PLACE ALTUIA NU-I FACE!
Priviti-va în oglindă…făceți-vă autocritica…fiți DEMN SI ONEST cu NOI TOȚI….meritam asta zi de zi …nu odată la 4 ani…EMPATIE aveți d-le Primar….Respect fata de salariați, cetățeni și față de LEGE aveți d-le Primar ?! Ce facem, le declaram pierdute sau NULE d-le Primar?
Dumnezeu sa binecuvânteze Buzăul dle Primar!…iertați iertați, iertați d-le Primar!! Și noi la rândul nostru să vă iertăm, d-le Primar!

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Gabriela Neagu:

Lucrurile, din păcate, sunt adevărate. Chiar eu am plecat în 2017 din cauzele înscrise. Ne a cerut la fiecare să facem raport despre activitățile noastre și să i comunicăm în scris cine încalcă legea în primărie. Cu alte cuvinte să ne pârâm colegii, altfel plecăm. Ne a umilit și, mai mult, ne cerea să facem lucruri ilegale, dacă protestăm ne vorbea urât și ne jignea. Dacă vroi să intrăm la dânsul, cu probleme de serviciu, ne spunea să venim la 6 dimineața să discutăm, în timp ce oamenii din presa acolita erau primiți, umilindu- ne în fața lor. De asemenea ne spunea că nu i pasă de lege el face legea în primăria SRL.

 

VM

 

4 thoughts on “Adevăruri grave despre primarul Toma spuse de angajați ai Primăriei”

  1. Pentru Dna Neagu: (1) Funcţionarul public care, luând cunoştinţă de săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală în legătură cu serviciul în cadrul căruia îşi îndeplineşte sarcinile, omite sesizarea de îndată a organelor de urmărire penală se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.

    Doamna cred ca intelege ca a respecta legea inseamna a pari. Nu e asa, in toata lumea, daca un functionar afla de o incalcare a legii, sesizeaza „organul”.

    DNT Domneste peste Buzau fiindca functionaru’ este obisnuit sa bage sub pres, nu sa respecte legea.

    Eu cred ca tot ce sta in umbra Tomii tre’ sa ajunga acolo unde ii este locul, la loc de odihna, loc cu racoare.

  2. Primaria nu este condusa doar de primar, deciziile cele mai importante le ia, de capu lui, secretarul acelei instituții, domnul Pistol. Un om infantil, grobian, care a abrogat sau a inițiat proiecte de hotărâri de capul lui. Nu cunoaște legea absolut deloc, dar dacă ceva sau cineva nu i pe placul lui, amenință cu procese angajații și obține totdeauna ce vrea, cu acordul primarului, fiind mângâiat pe creștet de fiecare data. Pe principul:o mana spală pe alta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *