Fără categorie

Sfințirea capelei cimitirului Parohiei „Sfântul Apostol Andrei” din Buzău

Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a sfințit sâmbătă, 18 iunie 2022, capela cu hramul „Învierea lui Lazăr” a cimitirului Parohiei „Sfântul Apostol Andrei” din municipiul Buzău. În continuare, Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie în lăcașul de cult proaspăt târnosit, împreună cu un sobor de șase preoți și diaconi. Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei a dat răspunsurile la strană.

În cuvântul rostit după slujba de sfințire, Înaltpreasfinția Sa a explicat semnificația fiecărui moment din rânduiala târnosirii bisericii, evidențiind importanța și necesitatea existenței unei capele de cimitir într-o comunitate creștină. Totodată, Arhipăstorul Buzăului și Vrancei i-a felicitat pe preoții slujitori ai Parohiei „Sfântul Apostol Andrei” și pe toți cei care s-au implicat în edificarea lăcașului de rugăciune din incinta cimitirului parohial.

Capela „Învierea lui Lazăr” a fost ridicată între anii 2014-2020. Lucrările de construcție au fost începute, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian, de către fostul paroh, pr. Iulian Negoiță. Din anul 2015, prin osteneala actualului paroh, pr. Petru Gabriel Roșu, ajutat de părinții coslujitori Paul Iulius Negoiță și Marian Ion, s-au efectuat lucrările de zugrăvire la interior și exterior, s-au montat pardoseala de marmură, încălzirea prin pardoseală, sistemul de climatizare, tâmplăria, vitraliile, ușile și mobilierul bisericesc. De asemenea, sfântul lăcaș a fost pictat în tehnica „al secco”, de către pictorul Sebastian Ene.

Toate aceste lucrări s-au realizat integral cu sprijinul enoriașilor, epitrop fiind domnul Răducanu Lapoviță, iar cântăreț bisericesc, domnul Marius Rădulescu.

În semn de apreciere pentru munca depusă la zidirea lăcașului de închinare, pr. Marian Ion a primit rangul onorific de iconom stavrofor.

https://arhiepiscopiabzvn.ro/sfintirea-capelei-cimitirului-parohiei-sfantul-apostol-andrei-din-buzau.html?fbclid=IwAR1_P4LW2I829vcWRi4GcjOHPSnc-72SHL7q78YFYyDXCNBKaHp9G0P-RYM&fs=e&s=cl

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *